- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан „стотком“ по Борцу, Звезда преслишала Крку у Новом Месту

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде били су убедљиви у Новом Месту против Крке, коју су победили - 90:67 у деветом колу АБА лиге. Најефикаснији актер сусрета био је Мајк Тоби са 16 поена, црвено-бели су тако сачували лидерску позицију са скором осам победа уз један пораз, док је Партизан уписао шесту победу и то након што је уништио Борац у Арени - 101:56.
Није било драме у Новом Месту. Звезда је у раној фази сусрета у дворани "Леон Штукељ" стигла до двоцифрене предности и до самог краја је контролисала дешавања на паркету.
Звезда је меч отворила серијом 11:0, а у тим тренуцима блистали су Лука Митровић и Немања Недовић.
Уводну деоницу изабраници Грка Јаниса Сферопулоса решили су у своју корист резултатом 26:13, да би до одласка на велики одмор резултат на семафору био 25:41.
На крилима велике предности Звезда је рутински одрадила друго полувреме против Крке и уписала је осму победу у регионалном такмичењу. Блистао је Мајк Тоби са 16 поена, имао је још три скока и једну асистенцију. Подршку је имао од Џеола Боломбоја који је бројао до 13, а имао је и шест скокова.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Јокић упутио крупне речи наследнику: „Промениће игру“
Одличну партију пружио је Стефан Лазаревић са 12 поена, исто толико убацио је и Марко Симоновић, двоцифрен је био још Немања Недовић са 11 поена.
С друге стране, у редовима Крке бољи од осталих био је Леон Стергар са 15 поена, двоцифрени су били још Казинс 11 и Шкедељ са 10 поена.
После Звезда свој меч одиграо је и Партизан који је демонстрирао силу против Борца из Чачка у "Београдској арени". Блистао је Тристан Вукчевић који је сусрет завршио са 24 поена, имао је шест скокова и две асистенције.
Црно-бели који после девет одиграних кола већ имају три пораза у АБА лиги, решили су од самог старта да не дозволе да им се понове нека претходна искуства.
Прву четвртину чета Жељка Обрадовића добила је резултатом 24:16, да би у наредне две Партизан затрпавао кош ривала и оба пута су убацили по 31 поен, док су примли 13, односно 14. Разлика је достигла и преко 50 поена, а на крају је сусрет завршен резултатом 101:56.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Србин је донео партизански дух у Северну Америку: „Фантастичан избор, браво за тренера!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала