- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић упутио крупне речи наследнику: „Промениће игру“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Никола Јокић из сезоне у сезону води главну реч широм америчких паркета, а сусрет Денвера и Сан Антонија обележио је први двобој с његовим наследником и првим пиком НБА драфта Виктором Вембањамом. Србин је изашао као победник овога пута, показао је ко је главни, али је упутио низ комплимената на рачун горостасног Француза.
Блистава будућност несумњиво је пре 19-годишњим и 227 центиметара високим центром Сан Антонио Спарса, ког је „луди Србин“ Грег Попович довео и покушаће од њега да направи оно што је учинио са Тимом Данканом.
Јокић је водио жестоку битку са Вемњањамом, меч је завршио са 39 поена уз 11 скокова и девет асистенција, док је с друге тране Виктор је уписао дабл-дабл са 22 поена, 11 ухваћених лопти и два додавања.
„Игра изузетно чврсто. Ништа не узима здраво за готово. Прави неке ситне грешке, али је то у његовом узрасту потпуно нормално. Мислим да то што је константно окружен медијима, што га прате на сваком кораку и посвећују му толику пажњу, да то не може пуно да му помогне. Али, навићи се ће се он већ на то. Има само 19 година и сигурно ће променити игру, 100 одсто верујем у то“, рекао је Сомборац који је с Денвером прошле сезоне освојио историјски прстен и проглашен је за МВП-ја финала.
Француз је уз сјајан дабл-дабл учинак имао чак шест украдених лопти и четири блокада, што је заиста импресивно за неког ко игра руки сезону.
„Доста сам научио за ово време. Трудим се да учим сваког дана, гледам снимке и трудим се да будем бољи. Меч са Денвером и Јокићем је за мене једно сјајно искуство, било би ми драже да смо победили. Имају један добар и балансиран тим, јасно је због чега су освојили титулу. Одлично се допуњавају на паркету, познају се добро међусобно“, рекао је Виктор Вембањама.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Партизан „стотком“ по Борцу, Звезда преслишала Крку у Новом Месту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала