- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Влаховић најбољи од доласка у Јувентус“ – Италијан схватио да је Србин благо „старе даме“

© AP Photo / Marco AlpozziДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Гол Душана Влаховића у дербију против Интера није само прекинуо „пост“ српског фудбалера, већ је коначно и ућуткао критичаре српског фудбалера међу којима је често и Масимилијано Алегри, тренер Јувентуса, који је од Душана увек очекивао више. После дербија чини се да је Алегри ипак имао више речи хвале.
Од септембра када је постигао два гола против Лација Душан Влаховић није успевао да се поново упише у стрелце за Јувентус, због чега је осећао притисак јавности и тренера који је често у изјавама помињао управо српског фудбалера.
Детаљи са вечитог дербија одиграног у оквиру петог кола Евролиге - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Партизан „стотком“ по Борцу, Звезда преслишала Крку у Новом Месту
Међутим, начин на који је Душан одиграо 80 минута против Интера натерало је Алегрија да схвати какво благо има у тиму.

„Данас је Влаховић одиграо своју најбољу утакмицу откад је дошао у Јувентус. Доминирао је против Стефана де Фраја, а са Кјезом који је играо широко - имао је направљену предност. После овога само може да настави да расте и напредује“, рекао је Алегри после ремија Јувентуса и Интера.

Чекао је Алегри да се Влаховић опорави од повреде и сада му заиста пружа шансу да се докаже, што такође није био тако често случај.
У тренуцима када је српски фудбалер доминирао на старту сезоне тренер је такође имао примедбе. Када је после утакмице са Лацијом на којој је Влаховић дао два гола, „стара дама“ уписала пораз од Сасуола, први је критикован српски нападач.
„Мора да се побољша у контроли лопте. Имао је неколико важним ситуација које није искористио. Имао је неколико дана када није био добар“, рекао је тада Алегри.
Иако би се можда чинило да то не утиче на Влаховића, српски фудбалер мирно је слушао све критике и то не само од стране тренера већ и оне које му је упутио Паоло ди Канио, бивши италијански фудбалер, који је рекао да српски репрезентативац нема фудбалску интелигенцију.
Петим голом у сезони Душан је демантовао Италијана, тренеру ставио до знања да на њега може да рачуна и сада је на њему да само настави тим путем.
Похвале Душану стигле су и од чувеног Алесандра дел Пјера, легенде Јувентуса.
„Позиција Јувеа у лиги? Тачно је тамо где заслужује, без обзира на критике које стижу на рачун њихове игре. Влаховићев гол? Разлику је направила лопта коју је он послао Кјези, од којег је почео контранапад. Колико нападача је способно да уради тако нешто? Тешко је дати гол против Јувентуса, статистика каже тако. Алегри је направио тврђаву“, рекао је Дел Пјеро.
Истакао је прослављени Италијан да треба узети у обзир да је српски фудбалер под посебним притиском јер већ неко време није постигао гол.
„Влаховић? Желим да нагласим да сте увек под великом тензијом кад играте за клуб као што је Јувентус. Није постигао гол већ неко време, тако да све то треба гледати у другачијем контексту“, додао је Дел Пјеро.
Јувентус је у доброј форми, налази се на другом месту табеле Серије А, док је Интер са два бода више остао испред њих.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Умар Садик - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Три „ракете“ за главобољу голмана /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Један Душан је показао колико вреди – други је показао да је „Силни“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала