- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Суд о Новаку одвратан, сраман и неправедан“ – Славна Марион подигла глас

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп
Новак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Велика бура подигла се после четвртфинала Дејвис купа када је Новак Ђоковић, први рекет света, открио је допинг контрола желела да га тестира на сат и по времена пре почетка меча са Камероном Норијем. Британски медији критиковали су Новака јер се бунио, али српски ас сада је добио подршку од Марион Бартоли, бивше француске тенисерке.
Новак Ђоковић био је изузетно љут што је допинг контрола одлучила да га тестира непосредно пред почетак меча са Камероном Норијем, јер то иначе није пракаса која се често примењује.
Умар Садик - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Три „ракете“ за главобољу голмана /видео/
Српском асу за 20 година каријере није се догодило да га тестирају пред почетак меча, а тај гест осудила је и Марион Бартоли, бивша шампионка Вимблдона.
„Кад знате да ћете на допинг тест, имате некога ко вас прати цео дан. Чим изађете са терена, он вас прати, он је у свлачионици кад се туширате. А ако не можете у тоалет, он вас прати на конференцију за штампу све док не дате урин. Тако да не видим каква је разлика да ли се то ради пре или после меча, посебно што је концентрација урина већа после меча јер се током дуела дешава ефекат дехидрације“, рекла је Бартоли.
Британски медији са којим се прослављена Францускиња сусрела критиковали су Новака због љутње коју је показао на конференцији поводом допинг контроле, а Бартоли је на то имала суров одговор.
„Суд који се даје о Ђоковићу везује се за британску штампу, која ништа не зна о процедурама, али себи дозвољава да оптужује играче. То је одвратно, срамно и потпуно неправедно“, поручила је Бартоли.
У неколико наврата српски ас истакао је да нема проблем са допинг контролом, међутим није познато због чега је овога пута одлучено да тест буде урађен пре меча.
Имао је право Новак да одбије тест, а иако је од Бартоли добио подршку од стране њеног сународника Марк Мадиа, бившег бициклисте, добио је оштру критику.
„Имамо правило контроле пре и после такмичења, он је одбио тест пре. Ако људи задужени за допинг контролу раде свој посао, онда господин Ђоковић мора да буде суспендован. Одбио је тест пре, урадио је после. У бициклизму морате да се тестирате, ако одбијете рачуна се као да сте позитивни“, рекао је Мадио.
Француз је себи дао превише за право да прича о тенису где су правила другачија него у бициклизму, али важно је једино то да Новак зна шта је истина и да њега овакве и сличне изјаве не могу да узнемире.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
СПОРТ
Новакова магија се наставља – утеха после Дејвис купа
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
Може ли Међедовић да крене Ђоковићевим стопама
Дејвис куп репрезентација Италије - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
Италија је шампион Дејвис купа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала