- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ипак се поново одлаже попис становништва у Црној Гори

© Tanjug / ZORAN ZESTICНикшић
Никшић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Црногорски премијер Милојко Спајић саопштио је да је на електронској седници Владе донета одлука да се попис становништва одложи за 3. децембар. Поручио је да новог одлагања неће бити.
„Одлука опозиције доказ је да сазрева једна нова политичка свест којој је интерес друштва и државе изнад свих и свега. Можда има и оних који мисле да је током ових месец дана било трошења времена, али за мене је ово јако битно за помирење Црне Горе и сам процес приступања Европској унији“, рекао је Спајић.
Све политичке партије и НВО су биле део овог процеса и сви су дали свој допринос, додао је он.
„На крају је парламент дао свој печат, са 64 гласа за. За мање од месец успели смо да затворимо један захтеван процес“, истакао је Спајић.
Спајић је напоменуо да је било резерви у односу на намеру ДПС-а око бојкота пописа, али да добар део парламентарне већине подржава одлуку Владе.
„Мислим да ће се показати да је одлука била добра. Мислим да је ово одгађање јако битно и да ћемо на тај начин, без додатних трошкова, постићи друштвену кохезију“, навео је Спајић.
Говорећи о трошковима, Спајић је рекао да су нашли компромис да попис почне у недељу и да могу да објасне зашто користе 31. октобар као референтни датум.
Он је додао да је председник Скупштине Црне Горе и лидер Нове српске демократије (НСД) Андрија Мандић зрело сагледао ситуацију и видео добронамерност Владе и рекао да ће подржати сваку добронамерну одлуку Владе.
Спајић је истакао да не страхује од тога да би НСД и ДНП могли због тога да оборе владу, преноси РТЦГ.
Ово је друго одлагање овог процеса. Претходна влада Дритана Абазовића је донела одлуку да попис почне 1. и да траје до 15. новембра, али је Спајићева влада дан након избора одлучила да тај процес одложи за 30. новембар. Влада је такву одлуку донела након што су опозиционе странке предвођене ДПС-ом најавиле бојкот пописног процеса.
Милан Кнежевић - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
РЕГИОН
Кнежевић: ДПС опструира, против сам одлагања пописа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала