- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев о Кисинџеру: Данас нема ни трага од таквих људи на Западу

© AP Photo / Richard DrewХенри Кисинџер
Хенри Кисинџер - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
Пратите нас
Бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер био је патриота, али истовремено и прагматичар – на Западу данас нема таквих политичара, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
„Умро је Хенри Кисинџер. Он је верно служио својој земљи дуги низ година. Истовремено је био прагматичар који је водио рачуна о реалним чињеницама, уместо да слепо следи каноне америчке спољне политике. Данас у америчкој администрацији и западном свету нема ни трага од таквих људи. Нека почива у миру“, написао је Медведев на друштвеној мрежи „Икс“.
Амерички дипломата Хенри Кисинџер умро је у 101. години. Он је више пута боравио у Русији. Током ових путовања разговарао је са руским председником Владимиром Путином - имали су више од 10 састанака (први састанак је одржан у јулу 2001, последњи 29. јуна 2017). Политичар је сматрао да „Русија мора бити третирана као важан елемент у новом систему глобалне равнотеже“ и да ће „равнотежа између Русије и Сједињених Држава ојачати стабилност у свету“. Он је више пута изразио став да Вашингтон треба да „призна руску хегемонију“ у бившим совјетским републикама од Белорусије до Казахстана.
Кисинџер је добитник Нобелове награде и сматран за "патријарха светске дипломатије".
Владимир Путин и Хенри Кисинџер - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
РУСИЈА
Отишао је изузетан дипломата: Путин изразио саучешће поводом смрти Кисинџера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала