- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Солун слави српску левицу!

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISСрпски фудбалер Андрија Живковић у дресу ПАОК
Српски фудбалер Андрија Живковић у дресу ПАОК - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Андрија Живковић трасирао је ПАОК-у пут у нокаут фазу Лиге конференција голом за победу над Ајнтрахтом у Франкфурту у петом колу, трeћег по јачини европског такмичења – 2:1 (0:0).
После мирољубивих, и надасве досадних 0:0 у првом полувремену на „Дојче Банк Парку“ Пољак Томас Кеџиора разбио је монотонију поготком у 55. минуту, да би домаћин захваљујући Омару Мармушу само 180 секунди касније стигао до поравнања резултата.
Ајнтрахт је као првопласирани тим Групе Г имао улогу фаворита, желео је преко ПАОК-а да се домогне првог места и повољнијег жреба у наставку Лиге конференција, али се ништа од тога није догодило захваљујући српској левици Андрији Живковићу.
Некада „златни Орлић“, сада стандардни „А“ репрезентативац код селектора Драгана Стојковића Пиксија, искористио је одбитак након шута Томаса и послао је лопту иза леђа голмана Кевина Трапа за славље клуба из Солуна и пласман у осмину финала Лиге конференција.
Другопласирани Немци ће морати дужим путем, јер не могу у последњем колу да престигну ПАОК, а самим тим ће играти у шеснаестини финала Лиге конференција.
ФК Чукарички, утакмица са Сумгаитом - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
СПОРТ
Вест Хем однео бодове из Бачке Тополе, Пешић спасао Станковића у Лесковцу голом у 97. минуту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала