- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Шојгу: Украјинска војска изгубила преко 125.000 људи током контраофанзиве

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу  - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
Пратите нас
Украјинске снаге су за пола године контраофанзиве изгубиле преко 125.000 људи и 16.000 јединица наоружања, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
Борбене могућности Оружаних снага Украјине значајно су смањене због моћних и ефикасних удара руске војске, додао је Шојгу.
„Наша војска делује компетентно и одлучно, заузима повољније положаје и шири зоне контроле у свим правцима“, рекао је руски министар одбране на састанку са руководством Оружаних снага Русије.
Како је додао, тотална мобилизација у Украјини, испорука западног наоружања и увођење резерви нису изменили ситуацију – те „очајничке акције само су повећале губитке украјинске војске“ у зони специјалне војне операције.
Током протеклог месеца у борбама су се посебно истакле јединице 810. бригаде маринаца, 150. моторизоване дивизије, 4., 15., 114. и 123. моторизоване бригаде.
Шојгу је поручио да ће руска војска наставити да спроводи активну одбрану и да јача борбени потенцијал, узимајући у обзир искуство из специјалне операције.
Такође је казао да је у 2024. години планирано да се главни напори усмере на припрему трупа за решавање задатака специјалне операције. Догодине ће, између осталог, бити одржане и стратешке командно-штабне вежбе „Океан-24“ у којој ће учествовати сви родови Оружаних снага Русије.
Боевая стрельба экипажей модернизированного танка Т-62 на полигоне в Запорожской области  - Sputnik Србија, 1920, 30.11.2023
Специјална операција у Украјини
Песимистичко расположење у НАТО-у: Слаби изгледи Украјине у 2024. години на фронту
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала