- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус би од Новака узео бекхенд, али је признао још нешто: „Психа...“

© AP Photo / Andy WongАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Један од двојице најбољих руских тенисера Андреј Рубљов, изјавио је недавно да би од Новака Ђоковића да може, узео бекхенд, а сада је додао да би и на психолошком плану морао да поради, како би у будућности био конкурентнији и успешнији.
Андреј Рубљов је врхунски тенисер у то нема дилеме и изузетно је напредовао током 2023. године, али како је сам навео и даље има простора да побошља своју игру и психолошки аспект.
Крај године и последњи турнир, односно Завршни мастерс у Торину, на ком је испао у групној фази, обележило је његово „помрачење“ и ломљење рекета о ногу. То је иза њега, спреман је да крене даље, али је исто тако свестан на чему ће морати добро да поради.
„Ове године сам много напредовао у бекхенду. То је нешто због чега се осећам веома добро, зато што је постало још боље. И повећао сам своје кретање. Сада се крећем по терену много брже него раније. Почео сам боље да одржавам темпо и брзину и почео сам боље да се браним, Али, главна ствар је психологија. То би пре свега требало побошљати, То ми највише недостаје у поређењу са Ђоковићем, Медведевом, Алкарасом, Синером, Психолошки су много стабилнији од мене“, констатовао је Рус.
Андрер Рубљов завршио је сезону као пети рекет света. Испред њега су редом - Новак Ђоковић, Карлос Алкарас, Данил Медведев и Јаник Синер који је просто "експлодирао" у самом финишу сезоне, где је у три међусобна дуела са Новаком, у два наврата изашао као победник.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Борис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016. - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Бекер открио зашто је „оставио“ Новака
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала