- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хамад „натерао“ Новака да се огласи и поручио: „Срећан сам што идем стопама Ђоковића“

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
Пратите нас
Талентовани српски тенисер Хамад Међедовић, који је у Џеди понео титулу најбољег играча нове генерације, поручио је после највећег успеха у досадашњој каријери да је срећан што иде стопама највећeг икада – Новака Ђоковића, који се огласио и честитао му на трофеју.
Новак је у свом стилу, када побеђује ривале с лакоћом уз поруку "идемоооо" што на крају напише на објективу камере, исто написао на свом званичном профилу на друштвеним мрежама, уз шампионску фотографију Хамада Међедовића.
Преко сјајног Француза Артура Филса и драме режиране у пет сетова, успео је момак из Новог Пазара ког тренира Виктор Троицки, а око каријере му финансијски помаже Новак Ђоковић, да се домогне највећег трофеја који може да освоји један млади тенисер.
Могао је Хамад и у четири сета да реши питање победника у Џеди, али како је рекао, стегла се рука због притиска, али је на крају све добро прошло...
„Било је јако тешко, покушао сам да се вратим после четвртог сета. Променио сам одећу, у четвртом сету сам био лош, нисам играо добро био сам стегнут. Ипак, на срећу сам успео да се опоравим да повратим мирноћу и да на крају освојим турнир“, биле су прве речи победника Хамада Међедовића.
Пре него што је Хамад „покорио“ Џеду, Новак Ђоковић је био најбољи на Завршном мастерсу у Торину, па је Србија исписала историју преко њих двојице. Велики успех за једну малу, али поносну земљу. Свестан је тога и Хамад, који се након тријумфа осврнуо и на величину Новака Ђоковића.
„Заиста је сјанно, много значи свима у Србији што је Новак освојио Завршни мастерс у Торину, а ја сам освојио „NextGen“, срећан сам да бар на неки начин идем његовим стопама. Ово је заиста посебан осећај, и даље не могу да верујем. Диже ми самопоуздање за наредну сезону. Филс је сада са разлогом у Топ 40“, рекао је момак из Новог Пазара који је пре меча са Французом био 110. рекет планете.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Велика победа! Србија добила најбољег на свету и у новој генерацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала