- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан хвали и саветује Луку:„Мора да тражи више од себе“

© AP Photo / Luca BrunoЛука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Гол и асистенција Луке Јовића у победи Милан над Фрозинонеом (3:1) натерали су тренера росо-нера Стефана Пиолија да нахвали Србина.
Девет утакмица чекао је репрезентативац Србије како би пронашао пут до мреже у славном црно-црвеном дресу клуба из Милана.
Један од оних који су све време веровали у Јовића је тренер Стефан Пиоли, који није штедео речи на рачун бившег нападача Фиорентине, Реал Мадрида, Ајнтрахта и Црвене звезде.
„Трудим се да свакога дана охрабрим Луку Јовића. Знам да има квалитет за велика дела и због тога мора од себе да тражи више. Са Жиром или без њега. Надам се да ће му гол и асистенција дати потребно самопоуздање. Он је неко ко може да нам понуди одређена решења, зна како да постигне гол, комплетан је нападач“, истакао је италијански стручњак.
Јовић се после слабијег старта и тражења форме и минутаже коначно добро осећа на терену.
„То је најважније, да се сада физички осећа добро. На почетку сезоне је имао својих проблема, сада је боље. Верујем да може да игра и са више интензитета“, рекао је Пиоли.
Јовић је против Фрозинонеа заиграо други пут заредом у стартних 11, пре тога идентичан случај је био против Фиорентине, с тим што се српски напада тада није уписао у стрелце.
Како Француза Оливијеа Жируа још неко време неће бити на терену, то ће шанса за Јовића да се наметне Пиолију за наставак сезоне, самим тим имаће могућност да покаже Драгану Стојковићу да заслужује место на списку, што у претходна два пута није био случај.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
СПОРТ
И, селекторе, кад на крају играмо са тим Енглезима?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала