- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

И, селекторе, кад на крају играмо са тим Енглезима?!

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Да ли због класичне музике током жреба одржаног у велелепном здању Елбфилхармоније у Хамбургу или „вруће главе“ и усхићења, тек селектор Драган Стојковић Пикси, непосредно после жреба, није знао са ким Србија игра први, а са ким последњи меч на Европском првенству у Немачкој!?
Није у питању никаква шала, једноставно, догодило се. Налик оном „ломљењу“ кичме Васкезу у Верони 1990. године на Светском првенству у Италији, што се сматра најлепшим голом Југославије на Мундијалима, сада је Пикси успео самог себе да превари!?
Селектор Стојковић деловао је збуњено када му је новинар „Арена спорта“ неколико тренутака након што су нас куглице, као репрезентацију из четвртог шешира, „сервирале“ Енглезима, Данцима и Словенцима у Групу Ц, рекао да на премијери играмо са Енглезима...
Покушао је Пикси, онако збуњен, али искрен и спонтан, да га исправи и објасни њему и комплетној Србији, којој је и као играч и као селектор, донео толико радости, да он има дијаметрално супротне информације.

„Јесте ли сигурни да је са Енглезима?“, гласило је Пиксијево контрапитање припаднику „седме силе“, који је прилично самоуверено, вероватно са претходно добро провереном информацијом, рекао да 16. јуна у Гелзенкирхену играмо на премијери са „Гордим Албионом“.

И сам новинар затим се нашао у чуду, „бранећи“ се да ће проверити, али да верује да је то исправна информација и да прави распоред, који је Пикси као селектор у том тренутку морао да зна, гласи: Енглези на отварању, Данци на затварању, а Словенци у средини.
„Јесте ли сигурни да је са Енглезима? Ја мислим да није. Мислим да је последња са Енглезима. Али, нема везе. Прво би требало да буде Данска, друго Словенија, треће Енглеска. Минхен, Минхен, Гелзенкирхен“, изјавио је Пикси и све оставио у чуду, јер је помало неозбиљно да селектор не зна када му и са ким репрезентација игра на Европском првенству. Нарочито пошто знамо да је у Хамбург и отишао само због тога да би сазнао са ким, где и када играмо. То је једино и релевантно кад је жреб у питању.
Анкета
Може ли Србија да прође групу на Европском првенству?
Причајући о квалитету ривала и амбицијама Србије, човек који нас је после 24 године одвео на завршни континентални турнир, а претходно и на Мундијал у Катару, рекао је да се Орлови никога неће плашити.
„Па, нема потребе. Фудбал је игра 10 на 10 или 11 на 11. Биће то добре и интересантне утакмице. Имамо још доста времена да анализирамо, гледамо и да направимо планове. Трудићемо се да будемо најбољи када то буде најважније, а то је на дан утакмица“, закључио је Драган Стојковић Пикси.
Али, ко може било шта да замери некада „мајстору у копачкама“, сада званично нашем најуспешнијем кормилару националног тима, који је нас је одвео на два везана велика такмичења. Грешке су саставни део спорта, живота, фудбала, само се чини да је Пикси за Елбифилхармонију морао боље да се припреми, или да га спреме његови најближи сарадници...
Поготово што је извлачење куглица ишчекивала и гледала цела Србија, па је и бивши фудбалер и најискренији фудбалски аналитичар Раде Богдановић, на националном сервису, а пре укључења Пиксија, констатовао да је одлично што Србија прву утакмицу игра управо са Енглеском, како би ушла у такмичарски ритам, а без притиска победе.
Дакле, Мистеру, лепо је импровизовати на терену, сакривати лажњаке и блефирати до победе, али се у неким елементима селекторског посла мора бити и сурови професионалац. И морају се имати сарадници који ће детаљно и прецизно да вас припреме пре укључивања камере. Јер, ако не знате када и против кога играмо, како да изградимо поверење у Ваше одлуке када је у питању састав тима, тактика и стратегија...
И да закључимо, Енглези на старту 16. јуна (21 сат), четири дана касније Словенија у Минхену на Алијанц арени (15х), и за крај Данска 25. јуна, такође на Алијанц арени од 21 час.
Србија - Литванија - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Кад фудбал режира – опет тај 16. јун и опет „место страдања“ Гелзенкирхен...
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2023
СПОРТ
Пиксијева прва реакција на жреб: Никога се не плашимо, хоћемо илаз из групе!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала