- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пронађено тело девојчице у околини Скопља, убијена истог дана када је и нестала

CC0 / rawpixel.com / Полиција
Полиција - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
Пратите нас
Тело 14-огодишње В.Г, за којом се трагало од понедељка, пронађено је данас у околини Скопља, саопштило је македонско државно тужилаштво.
Како је навело тужилаштво, данас је пронађено и тело 74-огодишњег П.Ж. код Велеса, чији је нестанак пријављен 24. новембра.
Пет особа је осумњичено у вези са ова два случаја, од којих је троје задржано у притвору, једна особа је ван земље, а „једна је тренутно у полицијској станици“, додају из тужилаштва.
„Из спроведених истражних радњи утврђено је да су оба убиства извршила иста лица, чији је мотив користољубље“, навели су из државног тужилаштва.
Како се додаје у саопштењу, 14-огодишња В.Г. убијена истог дана када је и нестала, односно 27. новембра ове године, након што је возилом одведена са улаза у своје место пребивалишта, преноси Плусинфо.
Из државног тужилаштва наводе да је пронађено изгорело возило марке „ситроен“, а након вештачења обезбеђени су материјални докази о умешаности лица, за која ће, након комплетне документације, бити поднета одговарајућа кривична пријава у координацији са јавним тужиоцем.
Јавни тужиоци Основног јавног тужилаштва Скопље и Основног јавног тужилаштва Велес извршили су увиђај на две локације на којима су пронађена тела несталих.
„Издати су налози за обдукцију тела жртава. Такође су издати налози за прикупљање и вештачење свих трагова и доказа са обе локације“, додаје се у саопштењу, пренео је Танјуг.
Како се наводи, након извршених доказа и наложених вештачења, тужилаштво ће против свих осумњичених покренути одговарајуће поступке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала