- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Иванишевић открио зашто се љути на „директора“ Ђоковића

© AP Photo / Kelly BarnesГоран Иванишевић
Горан Иванишевић - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, номинован је недавно за награду Најбољи тренер 2023. године у избору АТП и тим поводом је говорио о свом односу са најбољим тенисером свих времена.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СПОРТ
Где су шансе Србије
Иванишевић и Ђоковић имају готово породичну релацију, али су чести и сукоби и Хрват је о томе отворено говорио.
Поводом те номинације он је говорио о свом односу са српским тенисером.
„Какав је Новак? Описао бих га као директора неке корпорације. Успеси су га издвојили од других, али зависи од профита. Као што губици утичу на компанију, тако утичу и на њега. Ако губи, пада му тржишни удео и пада на лествици. А Ђоковић, као и сваки врхунски тенисер, то тешко подноси. Љут сам на њега само ако некада без разлога виче на нас, али знам да није лако да се носи са поразом. Он се бори сам са собом. Јасно ми је да му није лако да се мотивише јер је већ освојио све, али баш увек успе да пронађе мотивацију“, истакао је Иванишевић.
Он је па кроз шалу одговорио на питање како се Ђоковић понаша кад резултати нису добри.
„Није лако са њим, поготово кад му ствари не иду на руку. Једном нас је три дана везао лисицама, мучио нас и чупао нам нокте… Пуно је тога о чему не могу да причам. Али ту смо, још увек смо живи. Моје срце је и даље у реду. Иако, већ сам човек у годинама и морао бих више да пазим на њега.“
Иванишевић је истакао да да се диви Ђоковићу због свега што је до сада постигао, али и због чињенице да са 36 година и даље једнако жели успех као што га је желео на почетку каријере.
„Стално ради на томе да буде бољи. То је за мене као тренера, али и за остатак тима, добра и лоша ствар. Битно је поправио своје волеје, генерално је јако поправио игру на мрежи. Тешко га је проћи, а раније није било тако. Сада зна шта ради напред. Пуно, пуно јаче удара форхенде“, рекао је Иванишевић.
Френк Камински - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СПОРТ
Обрадовић иде без „тенка“ на Кнежеве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала