- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Украјина неће победити“: Пољски генерал открива тактику руске војске

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРСЗО БМ-21 "Град" гвардейского мотострелкового полка ЦВО ведут огонь по позициям ВСУ на Краснолиманском направлении спецоперации
РСЗО БМ-21 Град гвардейского мотострелкового полка ЦВО ведут огонь по позициям ВСУ на Краснолиманском направлении спецоперации - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Руска војска је прешла на тактику потпуног уништења Оружаних снага Украјине, изјавио је пољски генерал Леон Коморницки за портал „Интериа“.
„Оружане снаге Украјине, политичари и савезничке државе направили су низ грешака које су допринеле неуспеху на фронту“, наводи се у тексту.
Према речима пољског генерала, Украјинци су направили погрешну процену и много су одуговлачили са својим плановима за контраофанзиву, што је дало руској војсци довољно времена да се припреми за одбрану, исцрпљујући снаге Кијева.
Сада су руске снаге прешле на стратегију потпуног уништења Оружаних снага Украјине, а чињеница да нема радикалних промена у плановима Украјине само ће довести до њеног скоријег пораза, сматра Коморницки.
„У овом сукобу Украјина неће победити. Русија ће успети да оствари свој циљ – територија коју је заузела биће одсечена од Украјине, укључујући Крим. У Украјини ће настати слаба држава, одсечена од ресурса“, закључио је пољски генерал.
Подсећамо, почетком новембра главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни рекао је за часопис „Економист“ да је ситуација на фронту у ћорсокаку, те да се он више не нада пробоју на фронту.
Украјинска контраофанзива траје већ шест месеци, али Оружане снаге Украјине нису успеле да постигну значајнији успех ни у једном правцу. Како је изјавио руски председник Владимир Путин, „контраофанзива“ Кијева је пропала. Према речима министра одбране Сергеја Шојгуа, за све ово време Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 125.000 људи и 16 хиљада комада технике.
Амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СВЕТ
Бела кућа: САД ће остати без новца за Украјину до краја године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала