- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Виолиниста Јуриј Ревич 13. децембра у Гварнеријусу

© Tanjug / VLADIMIR SPORCIC/Јуриј Ревич
Јуриј Ревич  - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
Пратите нас
Виолиниста Јуриј Ревич одржаће концерт 13. децембра (20:00) у сали Београдске филхармоније поводом Светског дана виолине, у оквиру циклуса „Јован Колунџија представља“, саопштили су данас организатори из Установа културе Гварнеријус.
„Виолиниста светске славе наступиће уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена а за београдску публику извешће најлеша дела Бетовена, Паганинија, Бартока, Пјацоле, Тартинија, Моцарта, Маскањија, Сарасатеа, као и своје ауторске композиције“, наводи се у саопштењу.
Како је наведено, аустријски виолиниста и композитор Ревич добитник је награде међународне награде за класичну музику „ЕЧО Классик“, а његов снимак концерата Сен Жорж (Саинт-Георгес) уврштен је на америчку Билбордову листу класичне музике 2021. године.
„Јуриј је страствени композитор. Његове композиције премијерно су изведене на Светској недељи свемира 2021. и Светском сајму у Дубаију 2021. Године 2023. његов албум са музиком Шевалијеа Сент Џорџа нашао се на соундтреку Нетфликс серије ‘Бриџертон'“, каже се у саопштењу.
Борис Исаковић као Слободан Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 03.12.2023
КУЛТУРА
Борис Исаковић примио глумачку награду „Добричин прстен“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала