- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Матић завео ред у Јунајтеду – наплаћивао кашњења па казнио самог себе

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаНемања Матић
Немања Матић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
Пратите нас
Странице богате каријере Немања Матић, српски фудбалер, писао је између осталог у Манчестер јунајтеду у ком је провео пет година и за то време стекао статус најодговорнијег члана тима. Српски фудбалер основао је комисију која је кажњавала кашњења играча, а једном приликом казнио је и самог себе.
Правичност и поштење особине су које се често приписују Немањи Матићу, а то је српски фудбалер и доказивао на местима где је играо нарочито у Манчестер јунајтеду.
С обзиром на то колико воли ред, рад и дисциплину, Матићу је сметало кашњење његових саиграча због чега је одлучио да оснује дисциплинску комисију.
„У Челсију су се играчи понашали професионално, били су тачни и никада нису каснили на тренинг, али у Јунајтеду се то дешавало скоро сваки дан. Међу играчима који би увек каснили били су Пол Погба и Џејдон Санчо и још неколико играча. Ми остали који смо увек били на време били смо љути па смо одлучили да направимо неку врсту интерне дисциплинске комисије у којој ја будем председник. Ставио сам лист папира на зид где сам документовао имена појединаца који су каснили. Током једне одређене сезоне, прикупили смо око 75.000 фунти казни“, испричао је Матић.
Да та комисија није била шала Немања је потврдио 2021. године када је због кашњења на састанак од само две секунде казнио самог себе.
„Каснио сам на састанак свега две секунде, али правила су иста за све. Морао сам да се казним пошто су ме ухватили. Испред собе у којој се састанак одржавао причао сам са Полом Погбом, па ћу од њега тражити да плати половину казне. Не знам хоће ли прихватити!“, рекао је том приликом Матић.
Погба, који је по свему судећи плаћао казне без обзира на све увек је имао само речи хвале за српског фубдалера.
„Немања увек тренира напорно и као сваки прави професионалац увек зна шта је најбоље за тим. Такав човек вам је увек потребан у екипи. Воли га тера саиграче да раде више, да напредују. Невероватан је и сјајно је имати га за саиграча“, рекао је током периода у Јунајтеду француски фудбалер о Матићу.
Српски фубалер у Манчестеру је био од 2017. до 2022. године, док је сезону пре њега у клуб стигао Погба.
Футбол. РПЛ. Матч ЦСКА - Рубин - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СПОРТ
Снимак из Москве обишао свет – фудбалско „грудвање“ легендарног голмана /видео/
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СПОРТ
Где су шансе Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала