- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Отац убијене девојчице негирао да је одао податке о њеном кретању

© AFP 2023 / ANGELOS TZORTZINISМакедонска полиција
Македонска полиција - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
Пратите нас
Отац убијене В.Ђ. (14) из Скопља Александар Ђорђевски негирао је на саслушању да је давао информације о њеном кретању главноосумњиченом Љупчу Палевском - Палчу, што је, према досадашњем току истраге, довело до њене отмице, а потом и убиства.
Информације о његовој умешаности у случај, државним органима дала су још тројица окривљених, којима је судија у претходном поступку већ одредио меру притвора, која би данас требало да буде продужена, али тек након што тужилаштво добије кривичну пријаву против њих, преноси А1он.
Оцу 14-годишње Вање јуче је одређена мера задржавања од 48 сати, за коју ће тужилаштво тражити продужење уколико и он буде обухваћен истрагом.
Четрнаестогодишња девојчица нестала је 27. новембра ујутру, а пронађена је убијена неколико дана касније.
У околини Велеса пронађено је и тело П.Ж (74) из Велеса, чији је нестанак пријављен 24. новембра, а према званичним подацима исте особе су убиле и мушкарца и девојчицу.
Осумњичени Велибор Маневски, Влатко Кешишов и Боре Видевски налазе се у притвору, као и отац девојчице, док је за главноосумњиченим Љупчом Палевским расписана међународна потерница и коме је одређен притвор у одсуству, који ће почети да се примењује након што се он приведе.
Девојчица је сахрањена данас на градском гробљу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала