- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија и Иран потписали заједничку Декларацију о супротстављању санкцијама

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаШефови дипломатија Русије и Ирана, Сергеј Лавров и Хосеин Амир Абдолахијан на заједничкој конференцији за новинаре након састанка у Москви
Шефови дипломатија Русије и Ирана, Сергеј Лавров и Хосеин Амир Абдолахијан на заједничкој конференцији за новинаре након састанка у Москви - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
Пратите нас
Министри иностраних послова Русије и Ирана Сергеј Лавров и Хосеин Амир Абдулахиан потписали су документ о супротстављању санцијама.
Документ носи назив „Декларација Руске Федерације и Исламске Републике Иран о начинима и средствима супротстављања, ублажавања и компензовања негативних последица једностраних принудних мера“.

„Ово је несумњиво важан корак ка унапређивању координисаних напора чланова светске заједнице у циљу превазилажења нелегитимних санкција, којима су Сједињене Америчке Државе и њихови савезници заменили дипломатију“, рекао је Лавров током билатералних разговора са иранским колегом.

Декларација је потписана у Москви, где је ирански министар допутовао ради учешћа на министарском састанку пет прикаспијских држава (Русија, Иран, Казахстан, Азербејџан, Туркменистан), као и билатералних разговора са Лавровом.
Састанак руских и иранских војних званичника у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.09.2023
РУСИЈА
Зближавање Русије и Ирана - „трн у оку“ Сједињених Држава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала