- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден у специјалном обраћању плаши Конгрес: Русија ће после победе у Украјини напасти НАТО

© AP Photo / Evan VucciАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
Пратите нас
Након што Русија победи у специјалној операцији у Украјини намерава да изведе напад на чланице НАТО-а, саопштио је председник САД Џозеф Бајден у специјалном обраћању посвећеном Украјини.

„Ако Путин заузме Украјину, неће се зауставити. Он ће наставити даље и напашће НАТО савезника“, рекао је Бајден, додавши да ће тиме САД бити увучене у конфликт.

Он је истакао да није спреман да окрене леђа Украјини и да амерички Конгрес треба да одобри пакет помоћи Украјини пре него што посланици оду на божићни распуст средином месеца: то не може да чека.
„Управо сам одржао састанак са партнерима из Г7 и разговарали смо о том питању. Сви европски лидери, сви смо спремни да подржавамо Украјину“, тврди амерички лидер.
У међувремену, САД су објавиле нови пакет војне помоћи Украјини од 175 милиона долара.
„Ако Конгрес не одобри председников захтев за додатно финансирање националне безбедности, ово ће бити један од последњих пакета помоћи за Украјину“, саопштио је генерални секретар САД Ентони Блинкен.
Бајден је раније затражио 106 милијарди долара за помоћ Израелу и Украјини, али није добио неопходну подршку у Конгресу. Горњи дом са републиканском већином гласао је за доделу помоћи само Израелу, али је Сенат под контролом демократа блокирао иницијативу.
Руски војници у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2023
РУСИЈА
Путин: Нико не жели сукоб Русије и НАТО, али спремни смо
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала