- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Синер можда није Алкарас – али га је бацио у сенку

© AP Photo / Adam HungerЈаник Синер Саша Зверев УС Опен
Јаник Синер Саша Зверев УС Опен - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Колико пута сте чули да у тенису меч може да пресуди само један поен? Тај један поен као да је прошле године најчешће фалио Јанику Синеру, италијанском тенисеру, који је ове године заблистао и чак на крају сезоне у сенку бацио Карлоса Алкараса.
Иван Љубичић, бивши хрватски тенисер, сада тренер, прокоментарисао је успех Синера за „Тутоспорт“ и тиме указао на разлику Италијана и младог талентованог Шпанца.
„Одмах сам поверовао у његове шансе. Јаник није као Алкарас, који је прешао са 40. места на прво. Потребни су му кораци. Мислим да га је то што је урадио у последња два месеца, потврда мукотрпног рада, приближило циљу. Била су му потребна одређена искуства да би се осећао пријатно на овом путу. На крају 2022. године рекао сам да ми је жао што Јаник није одиграо важне мечеве против највећих играча. Сада више нема шта да учи. Почео је тако што је освојио свој први Мастерс хиљаду серије, а затим је победио све светске бројеве један. Стигао је до финала у Торину и изгубио га јер је био веома уморан после тешког полуфинала против Медведева. Али када је напустио терен, мислио је већ на тим и Дејвис куп“, рекао је Љубичић за италијански медиј.
Талентованом Италијану су заиста били како је истакао Љубичић потребни кораци, али је занимљиво да су они могли да буду направљени и прошле године, када је уместо њега засијао Карлос Алкарас.
Међутим, пре него што је Шпанац освојио титулу на УС Опену, Синер је знао прописно да га намучи у неколико наврата.
Најпре је Синер победио Алкараса у четвром колу Вимблдона, а онда је против Новака Ђоковића у четвртфиналу успео да освоји два сета и пвоеде са 2:0, после чега је српски ас преокренуо резултат.
После тога италијански и шпански тенисер срели су се и у финалу турнира серије у Умагу, а ту је поново славио Синер.
Међутим, момак из Мурсије све је наплатио у четвртфиналу УС Опена у једном од најбољих мечева у протеклих неколико сезона када је после драматичних пет сетова успео да савлада Синера.
Маестрални Карлос тада је стигао до титуле и оставио је Јаника у сенци. Италијан је у тој сенци био и током почетка наредна сезоне, Алкарас га је победио у полуфиналу Индијан Велса, затим га је Данил Медведев савладао у финалу Мајамија.
Поново се нашао на Новаковом путу на Вимблдону, српски ас још једном је славио, а онда је изгубио у финалу од Алкараса. Сву пажњу је покупио Шпанац, а онда у другом делу сезоне Синер стиже до прве мастерс титуле у Торонту, а затим осваја и Пекинг где је победио управо Алкараса.
На Завршном мастерсу Јаник је био у далеко бољој форми од Карлоса, победио је у групи Новака, а затим од њега изгубио у финалу. Круну на фантастичан други део сезоне ставио је у Малаги где је са Италијом стигао до титуле на Дејвис купу. Корак по корак Јаник је на крају године успео да баци у сенку Алкарасову титулу на Вимблдону и да најави свој велики пробој.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
СПОРТ
Када се сви споје не могу као Новак – податак који илуструје вечност
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2023
СПОРТ
Уочи коначног повратка – неки други Надал: „Постоји реална могућност да буде лоше“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала