- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Болна исповест славног Уругвајца: „Пре утакмица таблете и инјекције“

© AP Photo / Bernat ArmangueЛуис Суарес
Луис Суарес - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Луис Суарес, прослављени Уругвајац, одиграо је последњу утакмицу у бразилском Гремију против Васко да Гаме, а публику је разгалио прелепим опроштајним голом који је његовом тиму донео тријумф.
„Исписао си прелепо поглавље наше историје. Где год био, заувек ћеш бити бесмртан“, речи су емотивне поруке којом су из Гремија испратила прослављеног Луиса Суареса.
Пун стадион дошао је да гледа последњу утакмицу Уругвајца, али вероватно смао у том дресу, јер је све више назнака да би Суарес могао да се придружи Лионелу Месију у Интеру из Мајамија.
Оно што би славног нападача могло да срепчи у томе јесте колено са којим се мучи од 2020. године када га је оперисао.
Колико му је тешко пред сваку утакмицу описао је за радио „890 Спорт“.
„На спољној страни колена имам напетост која је остала од операције 2020. године када сам био у Барселони. У последњој фази опоравка дошла је пандемија и морао сам сам да радим вежбе и нисам могао да завршим са истезањем колена. Са унутрашње стране имам истрошену хрскавицу и то погађа кост. Данима пре сваке утакмице узимам три таблете и сатима пре игре добијам инјекцију. У супротном, не могу да играм. Отуда шепање“, открио је Суарес.
Свако јутро Уругвајцу доноси нове проблеме.
„Морам да мислим на то да за можда пет година нећу моћи да играм мали фудбал са пријатељима. Истина је да су први кораци ујутру веома болни. Свако ко ме види мисли да је немогуће да играм игру. Мој син ме замоли да се играм са њим, а ја не могу“, испричао је Уругвајац.
Странице богате и успешне каријере писао је у Насионалу, Атлетико Мадриду, Барселони, Ливерпулу, Ајаксу и Гронингену, док је у дресу Гремија забележио 52 утакмице на којима је постигао 27 голова.
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
СПОРТ
Председник хоће да заташка проблем – а Хрват поново критикује Србина: „Радоњић траћи каријеру“
Фудбалери Србије  - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
СПОРТ
Србија изабрала базу у Немачкој /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала