- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев упозорава: Пролиће се нове реке крви; Русија и НАТО никад ближи трећем светском рату

© POOL / Уђи у базу фотографијаЗаменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Претња од директног сукоба Русије и НАТО која се може претворити у трећи светски рат никада није била толико стварна од времена Кубанске кризе, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он је, поред тога, на Телеграм каналу оценио да ће Кијев, ако не сада, онда следеће године добити новац од Сједињених Америчких Држава да би се наставило „профитирање од рата“.

„За тај новац ће се пролити нове реке крви, а за то је одговорна породица (актуелног америчког председника Џозефа) Бајден и њихови бандеровски гадови“, нагласио је Медведев.

Званичник је оценио да оно што је без преседана у покушајима администрације америчког председника да добије новац од Конгреса за Украјину јесте то што САД никада раније нису тако агресивно и дрско трошиле толико новца на другоразредну државу у фази распада, због које су и председник и чланови његове породице тако корумпирани.
Према његовим речима, Бајдену се у перспективи смеши мало вероватан импичмент и веома велика вероватноћа губитка председничких избора.

„Одатле безобразне уцене, непрекидна хистерија и дивљачке инсинуације на нашу адресу“, истакао је званичник.

Претходно је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да ће Русија, наводно, напасти чланице НАТО након победе у Украјини. Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби назвао је веома вероватним учешће америчке војске у конфронтацији са руским снагама у случају да руска војска победи у специјалној војној операцији.
Бајден је раније затражио 106 милијарди долара за помоћ Израелу и Украјини, али није добио неопходну подршку у Конгресу. Горњи дом са републиканском већином гласао је за доделу помоћи само Израелу, али је Сенат под контролом демократа блокирао иницијативу.
У новој емисији “Мој поглед на Русију” погледајте спрема ли се НАТО за нови рат са Русијом или за капитулацију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала