- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Откривени детаљи о нападачу у Лас Вегасу: Дугогодишњи професор, имао листу мета и више од 150 метака

© AP Photo / John LocherПуцњава у Лас Вегасу
Пуцњава у Лас Вегасу - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
Шездесетседмогодишњи нападач Ентони Полито који је убио три професора факултета и ранио четвртог на Универзитету Невада у Лас Вегасу, имао је листу мета и више од 150 метака, саопштила је полиција.
Шериф округа Кларк Кевин Мекмехил рекао је да је Полито, који је убијен у пуцњави са полицијом, био дугогодишњи професор бизниса који је живео у оближњем Хендерсону у Невади, пренео је АП.
Рањени 38-годишњи гостујући професор хоспитализован је у четвртак и више се не налази у критичном стању, али је и даље животно угрожен, рекао је Мекмехил.
Шериф је на конференцији за новинаре рекао да истражитељи још увек истражују мотив напада, али је напоменуо да се Полито пријавио за неколико послова на различитим колеџима и универзитетима у Невади и да је сваки пут био одбијен.
Међутим, Роузман Универзитет медицинских наука у Хендерсону саопштио је да је Полито имао уговор и да је предавао на два курса у оквиру програма за пословну администрацију од октобра 2018. до јуна 2022. године, а да после тога није предавао на тој образовној институцији.
Мекмехил је рекао да су мете на Политовој листи укључивале и чланове факултета Универзитета Источне Каролине у Северној Каролини, где је Полито био професор на пословној школи универзитета од 2001. до 2017. године.
„Нико од особа са листе мета није постао жртва“, рекао је Мекмехил.
Пре пуцњаве, Полито је такође послао 22 писма професорима универзитета широм САД, према снимцима које су прегледали детективи са контролне камере у Политовом аутомобилу, рекао је Мекмехил.
Полито је напад извршио у среду из пиштоља калибра девет милиметара који је легално купио прошле године, рекао је Мекмехил.
Власти су саопштиле у четвртак да изгледа да је Полито има финансијских потешкоћа.
Полиција у Лас Вегасу - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
СВЕТ
Три особе убијене у пуцњави у кампусу универзитета у Лас Вегасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала