- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велика и болна победа – Обрадовић причао о Алекси и „тихим херојима“: Веровали смо и на минус 15

© Tanjug / MARKO РOKOVIЖАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 08.12.2023
Пратите нас
После победе Партизана над Олимпијом у 13. колу Евролиге, Жељко Обрадовић, тренер црно-белих, најпре је открио лоше вести о Алекси Аврамовићу који је поломио ногу, али је потом морао да се осврне и на све позитивне сегменте утакмице у којој је Партизан направио сјајан преокрет.
Велика и болна, чини се да је таква била победа Партизана против Олимпије у Београду. Велика због преокрета који су црно-бели направили после двоцфреног минуса, а болна јер је Алекса Аврамовић који се још увек није скроз опоравио од прелома носа, поломио и ногу.
„Алексина повреда је озбиљна, то је прелом ноге, не знам колико дуго ће да буде и шта ће да буде. Толико несрећних ствари које су му се догодиле за ове две године, невероватно“, рекао је Жељко Обрадовић на почетку конференције чиме је потврдио степен повреде.
Колико год ће Алекса фалити Партизану, морао је трофејни српски стручњак да се осврне и на све позитивне аспекте после седме евролигашке победе црно*белих.
„После двоцифреног минуса, тад смо почели да играмо, имали смо неверованту енергију, веру, вратили се и хвала навијачима. Честитам и Арманију који је играо одлично до тог момента“, истакао је Обрадовић.
Иако је Кевин Пантер са 19 поена био најефикаснији, и иако су уз њега двоцифрени били још и Бруно Кабокло, Зек Ледеј и Џејмс Нанели, Обрадовић је акценат ставио на Огњена Јарамаза који је одиграо фантастичну одбрану, Алена Смаилагића који је имао сјајну ролу и Данила Анђушића који је такође одрадио одличан посао у дефанзиви, а затим затворио меч тројком.
„Веровали смо на сваком тајм-ауту и када је било 15 разлике, наставили смо да играмо. То је најважније, да верујеш и да се бориш, то су урадили, носили су нас. Честитам играчима, гледати статистику, поене, поново апострофирати Кевина, Џејмса који је одиграо изузетно паметно. Ја бих се окренуо ка Јарамазу који је играо сјајну одбрану, Анђушићу који је много помогао, Смајли који је сјајно играо са четири фаула, као и Кабокло. Та одбрана од половине треће деонице је нешто што је било фантастично. На крају 37:9. Тај парцијал (серија 31:4 ) ког се не сећам, велика победа, честитам играчима и хвала публици“, поручио је Обрадовић.
Партизан сада има бољи скор него што је то био случај прошле године у ово време.
„Прошло је 13 кола, имали смо 4-9, сад имамо 7-6, боље је. Кад погледаш испред себе, још четири кола у првом делу, још 21 меч, константно мораш да играш, да се трудиш, табела је таква, да сем Реала и Барсе, сви остали су на једну победу, дели те то за горе или доле. То је драж Евролиге, невероватно такмичење и свака лопта и сваки поен одлучују, морамо да водимо рачуна и о кош-количнику, међусобним мечевима. Зато се и играју те задње одбране на утакмици и зато се иде на кош, нема потцењивања. Размишљаш о томе, да можеш да уђеш у неке кругове и да један или два поена одлучују за бољи пласман. Три победе у низу су важне, али нема опуштања ни славља. Играчи су уморни, имаће слободан дан, играмо у понедељак, имаћемо рекреативан тренинг и онда да се припремимо за Студентски центар који нас је добио у финалу Суперкупа АБА лиге, инсистирамо на озбиљности“, истакао је тренер црно-белих.
За сам крај Обрадовић је желео да похвали Етореа Месину, тренера Олимпије.
„Месина је мој велики пријатељ, преко 30 година смо заједно у послу, нема ту ривалства, већ велико поштовање. Они играју много боље него што табела говори, несрећно су изгубили у Минхену од Бајерна, овде су играли већи део меча добро. Еторе је добар тренер, зна шта ради, не треба да га саветујем. Џентлмен и заједно смо пре пар година са колегама направили удружење тренера да би имали удружење које води рачуна о тренерима. Много отказа је било, свако има право на то, али постоје обавезе. Када одлучиш, онда не можеш да потписујеш другог док се не договориш са тим тренером. Ово је наша професија. Нови уговор за њега је показатељ колико му верују. Сећам се кад сам био у Фенербахчеу кад смо изгубили 26-28 разлике од Басконије, вратили се, играли против Галатасраја. Дошао председник клуба, причао са мном и дао ми нови уговор следеће недеље. То је поверење и поштовање које Еторе заслужује. Сви знају какво знање има и све најбоље му желим“, закључио је Обрадовић.
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
СПОРТ
Тешка повреда Алексе Аврамовића: Прелом ноге
Први минути меча Партизан - Олимпија - Sputnik Србија, 1920, 07.12.2023
СПОРТ
Партизан нестварном серијом 31:4 до победе над Арманијем у „кључалој“ Арени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала