- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Русија севодња“ слави 10. годишњицу: Путин и Мишустин упутили честитке

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин у посети "Русија севодња"
Председник Русије Владимир Путин у посети Русија севодња - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин честитао је колективу Међународне медијске групе „Русија севодња“, којој припада и Спутњик, 10. годишњицу постојања, истакавши да агенција „окупља велики, уједињен тим талентованих професионалаца који брзо и тачно извештавају о догађајима у земљи“.
„Радује то што ви достојанствено настављате стваралачке традиције претходника – познатих новинара, дописника, уредника, преводилаца, публициста. Великодушно делите искуство и знање са младим колегама“, наводи се у телеграм честитки Путина.
Он је изразио уверење да ће медијска група „наставити да одржава висок ниво квалитета свог рада и да ће сачувати позицију једног од признатих лидера домаћег и међународног информационог простора“.

Премијер Русије пожелео колективу „Русија севодња“ нове креативне идеје

Честитку агенцији „Русија севодња“ упутио је и премијер Русије Михаил Мишустин, који је истакао да медијска група „самоуверено заузима водеће позиције и поставља високе новинарске стандарде у медијском простору Русије и шире“, те да даноноћно „на десетинама језика читаоцима и радио слушаоцима пружа поуздане и објективне информације о најважнијим догађајима у целом свету“.
„Русија севодња је професионални тим уредника, публициста, колумниста, дописника и сниматеља, чије материјале свакодневно читају и слушају стотине хиљада људи. У вашим емисијама се чују различита мишљења и то помаже публици да извуче своје закључке“, приметио је Мишустин.
Он је подсетио да у великим пројектима медијске групе учествује преко стотину међународних партнера, укључујући агенције, ТВ канале и универзитете, те да употреба најнапреднијих технологија омогућава медијској групи да производи квалитетан и тражен садржај у различитим савременим форматима – на друштвеним мрежама и мобилним апликацијама”.
Мишустин је пожелео колективу „Русија севодња“ „нове креативне идеје, даље успехе и победе, добро здравље и благостање“.
Међународна медијска група „Русија севодња” обједињује информативне ресурсе на руском језику: РИА Новости, Прајм, ИноСМИ, Балтњуз, Украина.ру, Социјални навигатор, КОТ и Арктик.ру. У иностранству је представља међународна новинска агенција и радио Спутњик.
Један од главних производа медијске групе су вести на руском, енглеском, кинеском, шпанском, арапском и фарсију. „Русија севодња” је највећи руски произвођач вести намењених међународној публици, пословној заједници, државним структурама и широком кругу корисника.
Генерални директор новинске агенције „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов на Источном економском форуму у Владивостоку - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2023
Специјална операција у Украјини
Генерални директор Спутњика објаснио зашто Русија не може бити поражена у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала