- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Тинејџер из Мичигена осуђен на доживотну робију због масакра у школи

© AP Photo / Carlos OsorioТинејџер из Мичигена Итан Крамбли осуђен је на доживотну казну затвора јер је починио масакр у школи
Тинејџер из Мичигена Итан Крамбли осуђен је на доживотну казну затвора јер је починио масакр у школи - Sputnik Србија, 1920, 09.12.2023
Пратите нас
Тинејџер из Мичигена Итан Крамбли осуђен је на доживотну казну затвора јер је убио четири ученика и ранио шест ђака и професора у средњој школи у Оксфорду 2021. године.
Судија Кваме Роу одбио је молбе адвоката одбране Полета Мичела Лофтина за блажу казну седамнаестогодишњем младићу и осигурао да он не добије прилику да затражи условну казну, преноси АП.
Судија је одлуку донео после више од 20 изјава породица убијених и рањених који су говорили о томе како је трагедија утицала на њих.
"Нисам могао да се зауставим. Ја сам стварно лоша особа. Урадио сам страшне ствари", рекао је пре изрицања пресуде Крамбли, који је у време напада имао 15 година.
Крамбли, који се изјаснио кривим по 24 тачке оптужнице, укључујући убиство првог степена и тероризам, рекао је да му је жао и обећао да ће се променити док буде иза решетака.
Родитељи малолетног нападача, Џенифер и Џејмс Крамбли, такође су у окружном затвору, где чекају суђење по оптужби за убиство из нехата, јер су пиштољ учинили доступним и зато што су занемарили ментално здравље детета, наводи АП.
Крамбли и његови родитељи састали су се са школским особљем на дан пуцњаве након што је учитељ приметио цртеже са насилним сценама, али нико тада није проверио његов ранац у којем се налазио пиштољ.
Током суђења изнето је да је малолетни нападач у свом дневнику писао о жељи да гледа ученике како пате, али и о вероватноћи да ће живот провести у затвору, док је дан уочи пуцњаве у школи снимио видео у којем је изнео шта ће урадити следећег дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала