Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Огласио се МУП: Познато ко шаље дојаве о бомбама - неколико особа из Србије и једна из иностранства

© Фото : Уступљено Спутњику/МУП СрбијеКамере за полицијске униформе
Камере за полицијске униформе  - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
Пратите нас
Припадници Министарства унутрашњих послова саопштило је да су идентификовали неколико држављана Републике Србије, али и лице из иностанства који шаљу дојаве о бомбама и узнемиравају ученике, родитеље и запослене протеклих недеља, наводи се у саопштењу Владе.
Како се наводи, припадници МУП-а су упознали председницу Владе Ану Брнабић да је у току темељна истрага на откривању пошаљиоца дојава о бомбама у београдским школама, а која је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду усмерена на прикупљању материјалних доказа према особама за које постоје основи сумње да врше кривична дела Изазивање панике и нереда.
Истиче се да су представници МУП-а и Министарства просвете информисали су премијерку да су предузели све мере и радње како би степен безбедности и заштите школа био на највишем могућем нивоу, као и да по свакој претњи поступају, што укључује око 2.500 службеника на терену дневно.
Додаје се да ће та два Министарства у наредна два дана предложити нови Протокол о поступању у оваквим ситуацијама у образовно-васпитним установама у циљу осигуравања потпуне безбедности свих који бораве у школи, као и континуитета наставног процеса.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала