- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички сенатор: Од самог почетка нисам веровао у победу Украјине

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteАмерички Капитол у Вашингтону
Амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Украјина од самог почетка није имала шансе за победу у сукобу против Русије, а планови који су приписују Москви да жели да пређе границу чланица НАТО служе као изговор за нову финансијску помоћ Кијеву, изјавио је амерички сенатор Томи Тубервил (републиканац из државе Алабама).

„Вероватноћа за ово била је висока све време. На пример, никада нисам веровао у то да ће они (Украјинци) победити“, истакао је Тубервил у разговору за ТВ Си-Ен-Ен, одговарајући на питање да ли се прибојава да Кијев може да изгуби у војном сукобу уколико не добије нову финансијску помоћ од Сједињених Америчких Држава.

Он је такође подсетио да се у политичкој средини САД чују гласине да ће Русија у случају победе над Украјином покушати да изврши инвазију на територију чланица НАТО-а, иако се оне њему лично чине неубедљивима.
„Никада нисам веровао у овај сценарио и сматрам да он служи као изговор за додатно финансирање“, закључио је Тубервил.
Претходно је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да ће Русија, наводно, напасти чланице НАТО након победе у Украјини. Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби назвао је веома вероватним учешће америчке војске у конфронтацији са руским снагама у случају да руска војска победи у специјалној војној операцији.
У новој емисији “Мој поглед на Русију” погледајте спрема ли се НАТО за нови рат са Русијом или за капитулацију:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала