- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдан: Против Јокића извлачим најбоље из себе

© AP Photo / John BazemoreБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
После невероватне утакмице на којој је убацио 40 поена, Богдан Богдановић, српски кошаркаш, истакао је да је осећај нестваран и да су јако важну улогу у његовој мачигној ноћи имали саиграчи који су му говорили да настави да шутира. Посебно је како каже био инспирисан и због Николе Јокића јер воле да се надмећу.
Богдан Богдановић је постао тек други кошаркаш у исторји НБА лиге који је као резерва успео да постигне 10 тројки,а то је пре њега урадио само Џеј-Ар Смит.
„Нестварно је, помаже ми да подигнем свој ниво и подсетило ме је колико добар могу да будем понекад. Некад изгубиш утакмицу и самопоуздање, али сада за моје саиграче ово је други ниво“, рекао је Богдановић после најбоље утакмица у својој каријери.
Велика улога припала је и саиграчима који су га све време бодрили да настави да шутира.
„Хајде, настави да шутирај брате, настави, настави... Подржавали су ме и показали да су добри саиграчи“, истакао је Богдан.
Посебно је српски капитен био инспирисан због Николе Јокића јер како каже њих двојица када год се нађу воле да се надмећу.
„Увек желимо да се надмећемо, као и у Србији када смо играли један против другог. Верујем да извлачим најбоље из себе, као и он. Осећам да је веома такмичарски настројен, као и ја, само желимо да се надмећемо“, открио је Богдановић.
Радовање због сјајне утакмице Богдану је покварио пораз јер је Денвер на крају ипак славио против Атланте.
„Лош је укус пораза, следећа утакмица је за два дана, то је НБА. Научио сам да не могу да се опустим и будем срећан. Имам 30 плус година, научио сам да имам лош и добар дан, као данас. Исто ми је. Морамо да наставимо са опоравком, тренингом и таквим стварима. Само да наставимо да радимо, следећа утакмица је близу. Могу да будем срећан са мојим перформансом“, поручио је Богдан Богдановић.
Атланта је десети тим на табели Источне конференције и после 22 меча има девет победа и 13 пораза.
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
СПОРТ
Богдан ушао у историју НБА лиге
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
СПОРТ
Рекорд каријере нестварног Богдановића – али српски НБА дерби припао Јокићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала