- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мадуро о судбини Зеленског: Непотребна марионета коју ће Америка бацити у ђубре

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаThe president of Venezuela N. Maduro addressed the Supreme Court
The president of Venezuela N. Maduro addressed the Supreme Court - Sputnik Србија, 1920, 12.12.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе користе Владимира Зеленског и као непотребну марионету ће га бацити у ђубре, сматра председник Венецуеле Николас Мадуро.
„Није први пут да империјализам поставља марионету, користи је и баца у ђубре. Шалили смо се да је Зеленски – Хуан Гваидо. Империјализам га је зграбио и бацио у ђубре у Мајамију. Сада он као смеће живи у Мајамију, али са милионима у џепу“, рекао је он.
Он је додао да ће бити још примера као што је Гваидо које ће користити за провокације и лажи, како би поделили народ, задојили га мржњом и донели рат.

„Империјализам је као ђаво – ти му служиш, а затим те он испљуне. Изгледа да Зеленског чека исто: ако си једном изневерио, они ће те бацити, казниће те. То је судбина оних који продају душу ђаволу“, нагласио је Мадуро.

У Венецуели су јануару 2019. године почели масовни протести против Николаса Мадура, недуго након што је положио заклетву. Лидер опозиције Хуан Гваидо прогласио се за привременог председника на основу чињенице да је у тренутку „државног преврата“ био председник парламента.
Неке европске земље и Сједињене Америчке Државе признале су Гваида за председника. Мадуро је Гваида назвао „америчком марионетом“. Русија, Кина, Турска и друге државе подржавају легално изабраног председника Мадура.
Председник Венецуеле Николас Мадуро - Sputnik Србија, 1920, 06.12.2023
СВЕТ
Мадуро наложио формирање 24. државе Венецуеле
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала