- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Просјак из Кијева“: Руски амбасадор сумирао резултате посете Зеленског Вашингтону

© AP Photo / Andrew HarnikВладимир Зеленски и Џозеф Бајден
Владимир Зеленски и Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Пратите нас
Посета украјинског председника Владимира Зеленског Сједињеним Америчким Државама прошла је без резултата, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„Путовање Зеленског показало се узалудним. Није успео да их убеди да је Украјина важнија од безбедности Сједињених Америчких Држава. Сви су се уморили од просјака из Кијева“, рекао је руски дипломата.
Такође је рекао да нови антируски кораци – санкције и нова партија оружја – нису ништа више од покушаја претварања да је све у реду.

„Зеленском више ништа неће помоћи. А Американци ризикују да још дубље загазе у украјински сукоб“, поручио је Антонов.

По његовим речима, „смртоносни производи са налепницом 'произведено у САД' у вредности од 200 милиона долара“ само ће продужити сукоб и страдање хиљада људи, не само на Истоку Европе, него и у другим регионима света у које стиже то оружје захваљујући украјинским корумпираним званичницима.
Подсећамо, украјински председник Владимир Зеленски стигао је у САД где се састао са лидером САД Џозефом Бајденом. Амерички председник је потписао указ о додели новог пакета помоћи Кијеву у износу од 200 милиона долара који укључује муницију за ПВО, „хајмарс“ и артиљерију, као и противрадарске ракете „харм“ и противтенковску муницију.
Ukrainian President Volodymyr Zelensky  walks through the US Capitol as he meets with lawmakers on Capitol Hill in Washington, DC, on December 12, 2023. - Sputnik Србија, 1920, 13.12.2023
Специјална операција у Украјини
Зеленски се пожалио Бајдену: Лавовски део помоћи остаје у Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала