- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Запад је дао Украјини и више него што је обећао – ми смо све уништили

© Sputnik / Константин Чалабов / Уђи у базу фотографијаРуско оружје, противтенковска навођена ракета
Руско оружје, противтенковска навођена ракета - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
Пратите нас
Оружане снаге Русије су од почетка контраофанзиве Кијева уништиле 747 тенкова и 2.300 оклопних возила, саопштио је председник Русије Владимир Путин.

Запад је дао Украјини све што је обећао, чак и више од тога, али ми смо уништили већ 747 тенкова и 2.300 оклопних возила од почетка „контраофанзиве“ Кијева, казао је Путин.

Мобилисани се одлично боре у зони руске војне операције, већ 14 њих је одликовано медаљама Хероја Русије, казао је Путин. У зони специјалне војне операције налази се 244.000 мобилисаних.

У Оружане снаге Русије до сада је примљено 486.000 добровољаца – број мушкараца који желе да штите Русију расте свакодневно. Стога неће бити другог таласа мобилизације, истакао је Путин. Планирано је да се у војску до краја године прими пола милиона добровољаца.

Како је додао, мир ће наступити када Русија оствари своје циљеве специјалне војне операције.

„Говоримо о неутралном статусу Украјине, денацификацији и демилитаризацији. У Кијеву су тврдили да тамо нема нациста, али када шеф кијевске администрације аплаудира бившем СС војнику, није ли то знак нацификације", пита се председник.

Што се тиче демилитаризације, Украјина добија доста наоружања, које ће ускоро почети да понестаје. Испоручили су Кијеву све што су западне земље обећале да ће испоручити, па чак и више. Међутим, руска војска наставља да успешно уништава ово оружје, нагласио је Путин.
Украјина скоро ништа не производи, све добијају бесплатно са Запада, али и то ће се једном завршити, додао је руски лидер.
Пошто Украјина не жели да се договори о демилитаризацији земље, Русија ће предузимати друге мере, укључујући војне, рекао је Путин.
Необуздана жеља НАТО да се приближи руским границама довела је до трагедија које сада преживљавамо, оценио је Путин.
Како је додао, Русија је била приморана да покрене специјалну војну операцију.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
РУСИЈА
Путин на годишњој конференцији: Победићемо, верујте у велики руски народ!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала