- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: Украјинска војска мора да штеди гранате, док је руска војска све снажнија

CC0 / Public domain / Амерички војници пуцају из преносног противтенковског ракетног система ФГМ-148 "Џавелин"
Амерички војници пуцају из преносног противтенковског ракетног система ФГМ-148 Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
Пратите нас
Украјинска војска би требало да нормира примену муниције док руска војска узвраћа ватру на њихове положаје интензитетом који је пет до седам пута већи од могућности Оружаних снага Украјине, наводи телевизија Си-Ен-Ен.
„Украјинске снаге већ нормирају примену муниције, саопштили су Си-Ен-Ен-у амерички и украјински званичници, док руска војска узвраћа ватру са интензитетом од пет до седам пута више него на шта су способне украјинске снаге“, пише на сајту америчке телевизије.
Према оценама западних чиновника, Украјина ће без додатне америчке помоћи прво потрошити залихе ракета великог домета, ПВО ракете, а затим артиљеријску муницију и ракете кратког домета, као што су преносиве противтенковске ракета „џавелин“ и противавионске ракете „стингер“.
Раније су чланови Републиканске партије Сједињених Америчких Држава блокирали у Сенату разматрање захтева Беле куће за нов пакет помоћи Украјини, Израелу и за друге потребе. Представнички дом такође не жури да одобри одговарајући пројекат, јер оба дома Конгреса морају да одобре.
Републиканци у замену за уступке на предлог закона захтевају промене приступа у заштити граница са Мексиком. У Белој кући су упозорили да је остало неколико недеља, након чега ће могућности помоћи Украјини бити исцрпљене, као и да нема гаранција да ће бити даље подршке. Амерички председник Џозеф Бајден је раније изјавио да ће САД наставити да снабдевају Украјину оружјем све док постоји могућност.
Виктор Орбан на самиту ЕУ у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
СВЕТ
До следеће године: Мађарска поново блокирала 50 милијарди евра помоћи Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала