- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Матић о „школовању на Харварду“ – Лазетић искуство у Европи упоредио трком фиће и ферарија

© Tanjug / Tom WellerЖарко Лазетић
Жарко Лазетић - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
Пратите нас
Тренер Чукаричког Игор Матић испратио је са трибина последњи меч групне фазе ЛК и пораз од Генка, да би на конференцији, рекао да је искуство играња у Европи за његов тим било налик школовању на Харварду. Његов колега на клупи ТСЦ-а Жарко Лазетић је изјавио после пораза од Олимпијакоса (5:2), да је играње у Лиги Европе била трка фиће са фераријима.
Игор Матић није био превише разочаран због новог пораза „брђана“, овога пута у Белгији од Генка, који је имао играча мање, али је успео да постигне два гола и да сачува сопствену мрежу.
„Белгијанци су били бржи и бољи од нас, хитрији у одлукама и заслужено су победили. Пружили смо максимум против феноменалне екипе у групи, огкрећемо се наредним мечевима у првенству Србије. За нас је ово велика школа, група на нивоу Лиге Европе, можда чак и Лиге шампиона. Вицешампион Белгије, шампион Мађарске и финалиста Лиге конференције. То су баш тешки ривали. Фудбалски Харвард остао је иза нас. Свака одлука, погрешно постављена, закаснели потез, очитавају се на терену, доносе проблем. Нема попуста, феноменална транзиција и брзина противника, захтевају конкретне одлуке са наше стране“, истакао је Матић, чији је Чукарички током осам европских мечева на европској сцени забележио исто толико пораза.
После пада Чукаричког у Белгији, у Грчкој је пао ТСЦ из Бачке Тополе. Није ни Жарко Лазетић био превише уздрман због тога. Он је на сликовит начин описао трку коју је са Олимпијакосом, Вест Хемом и Фрајбургом водио клуб из Бачке Тополе.
„Прво да честитам екипи Олимпијакоса на победи и проласку даље. И да им пожелим све најбоље у наставку такмичења у Европи. Честитам мојим играчима, велико браво. Рекао сам им у свлачионици да сам поносан на њи како су играли. Верујте да је ово била борба фиће са фераријима. И мислим да је за нас највећи добитак то што смо успели сваку утакмицу да будемо доследни себи, да играмо фудбал који тренирамо и да на тај начин дођемо до резултата. Олимпијакос је показао свој квалитет у првом полувремену мислим да су направили четири шансе, постигли су три гола. То је квалитет који има Поденс и остали играчи који не греше и кажњавају вас. Сигурно да смо то могли боље, али тако је. У другом полувремену смо парирали колико смо могли, постигли смо два гола. Сигурно да је ово нама велико искуство. Нажалост, нисмо успели, али смо се до краја борили за пролаз у Лигу конференција. Такође, капа доле мојим играчима, рекао сам им да могу да буду поносни на себе, и на то како смо ми представљали фудбал у Лиги Европе, која је за нас свемирски брод. Сигурно да ћемо се вратити бољи и да ћемо следеће сезоне бити још бољи, у којем год европском тамичењу будемо играли, уколико се кроз првенство за то изборимо“, рекао је тренер ТСЦ-а Жарко Лазетић.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.12.2023
СПОРТ
Чукарички и ТСЦ комплетирали потоп српског фудбала у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала