- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик сазнаје: Србија и Русија чекају „зелено светло“ ФИФА и УЕФА

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са утакмице Србија- Шведска
Детаљ са утакмице Србија- Шведска - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
Пратите нас
Фудбалске репрезентације Србије и Русије планирају да одиграју пријатељски меч у марту 2024. године. И даље нема званичне потврде о томе, јер чекају одобрење од Европске и Међународне куће фудбала – УЕФА и ФИФА, сазнаје Спутњик.
Извор близак Фудбалском савезу Србије, потврдио је за Спутњик да постоји иницијатива два савеза, да две братске земље одиграју пријатељски меч у ФИФА термину, у марту 2024. године. Било би то гостовање Србије у Санкт Петербургу.
Постоји идеја да се одигра пријатељска утакмица у марту, али ће то искључиво зависити од сагласности УЕФА и ФИФА, као и од услова који ће морати да буду одговарајући за ФС Србије. Очекује се да ће ФС Србије ускоро обавестити јавност које четири пријатељске утакмице ће бити одигране наредне године, по две у марту и у јуну. Једна од њих свакако би могла да буде утакмица са Русијом, сазнао је Спутњик од добро обавештеног извора, упућеног у дешавања у Кући фудбала у Старој Пазови.
Подсетимо, Србија се пласирала на Европско првенство после поста од 24 године и заиграће у Немачкој у јуну идуће године, док је Русија тренутно због специјалне операције у Украјини и даље под суспензијом УЕФА и ФИФА и због тога се чека „зелено светло“ да „зборнаја команда“ и Орлови одиграју пријатељски меч у блиској будућности.
Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 15.12.2023
СПОРТ
Српски фудбал дотакао дно – од историјске прилике до епске бламаже
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала