- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мијатовићев хет-трик за покер Звезде у Суботици и загревање за Партизан

© Фото : ФК Црвена звезда/ФејсбукЈован Мијатовић
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде победили су Спартак у Суботици резултатом 4:1 (1:0) у 19. колу Суперлиге Србије и на најбољи могући начин загрејали се за вечити дерби који је заказан за 20. децембар у Хумској. Стрелци за црвено-беле били су Јован Мијатовић, који је постигао хет-трик, и Александар Катаи, док је утешни гол за домаћина постигао Тодороски.
Страшан меч одиграо је Звездин клинац Јован Мијатовић, који је потврдио да није таленат већ озбиљан шпиц који не заслужује да греје клупу Шерифу Ендиајеу, већ му је место на терену. И то од првог минута!
Пустио га је Израелац Барак Бахар овога пуа да се нађе међу стартних 11, заиграо је у тандему са Шерифом, и врло брзо је показао да је рођен за велика дела. Играо се 26. минут када је Мијатовић начео мрежу "суботичких голубова" које с клупе води Ненад Лалатовић.
На оштру лопту коју је левом ногом упутио десни бек и још један Звездин клинац Коста Недељковић, Мијатовић је у стилу врхунских голгетера направио страшан трзај главом, а лопта завршила у мрежи.
До краја првог полувремена није било више голова, али су зато у наставку виђена још четири. Три је постигла Звезда, два Јован Мијатовић, а један Спартак.
Резервиста Александар Катаи је баш као и против Манчестер ситија погодио главом после корнера који је извео Гелор Канга с десне стране- Играо се 53. минут, да би само минут касније Тодороски рутински сместио лопту иза леђа Омрија Глазера - 1:2.
Чинило се да би Спартак могао да се врати, али је поново већ у следећем нападу пао гол. Јован Мијатовић се по други пут уписао у стрелце. Крај на дешавања у суботичкој равници ставио је херој Звездиног тријумфа Јован Мијатовић, који је до хет-трика стигао у 94. минуту.
Звезда ће тако са првог места ући у предстојећи 171. вечити дерби, какав год да буде епилог меча Партизан - Раднички Крагујевац чији је почетак заказан за 18 и 30.
Црвено-бели имају 46 поена после 18 одиграних утакмица, црно-бели имају меч мање и три бода заостатка.
Фудбалски стадион — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Лутон се огласио о стању фудбалера који је колабирао на терену
ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Шпанци „натерали“ Звезду да се огласи током меча са Спартаком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала