- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан срушио Будућност – Кабокло и Дозир уништили Подгоричане

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићЏејмс Нанели
Џејмс Нанели - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Пратите нас
Партизан је у дербију 12. кола АБА лиге успео да победи Будућност резултатом 96:83 у „Београдској арени“. Блистао је Бразилац Бруну Кабокло који је постигао 21 поен, пратио га је Пи Џеј Дозир са 17 поена. Црно-бели су сада на самом врху са Црвеном звездом.
Будућност је боље отворила утакмицу тројкама Михаиловића и Макундуа, а то потврђује и двоцифрена предност у уводној четвртини резултатом 22:12, после тројке Американца Брендона Пола, који је имао импресиван старт, шутирајући 4/4 за три поена.
Ипак, црно-бели су на крилима Бруна Кабокла, Дозира и Нанелија успели да се консолидују и да преокрену резултат до одласка на велики одмор – 50:41, томе је кумовала импресивна серија 15:0!
Импресивни су били ученици Жељка Обрадовића у другој четвртини, где су фантастичном одбраном са свега 13 примљених поена, а чак 29 постигнутих, успели да стекну осетну предност, док се „Београдском ареном“ орило „Харис Бркић“, у част легендарном кошаркашу црно-белих који је убијен пре 23 године.
Сјајан погодак Пи Џеј Дозира у последњој секунди обележио је одлазак на велики одмор. Американац је био иза табле, али је успео да пронађе угао и да смести лопту кроз обруч за ерупцију одушевљења и неверицу на лицу Жељка Обрадовића.
Партизан је имао чак тројицу двоцифрених кошаркаша после 20 минута игре, јер су уз најефикаснијег Кабокла (13), Дозијер и Нанели постигли по 10 поена. С друге стране, Американац Брендон Пол је био на 13 поена, од чега је све убацио у првој четвртини.
Наставак сусрета донео је серију Дозира од седам поена, што је резултирало двоцифреном предношћу Партизана. Како је време у Арени одмицало, тако је Партизан бивао све сигурнији, и трећа деоница је припала црно-белима, резултатом 28:23, па је било јасно да ће се Будућност из Београда вратити празних руку.
Наставио је "парни ваљак" да "меље" ривала и у одлучујућем кварталу, у једном тренутку је предност износила 15 поена, а резултат на семафору био је 91:76. Све што је Будућност успела до краја, јесте да смањи предност београдских црно-белих, за коначних 96:83.
Партизан је други на табели са учинком 9-3, колико имају и Игокеа и Цедевитга Олимпија, док првопласирана Црвена звезда има скор 10-1, а Будућност је пета са осам победа и четири пораза.
Никола Јокић и Ерон Гордон - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
„Јокић је у Сомбору председник и гангстер“ – Американац одушевљен Србином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала