- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Трамп цитирао Путина: Политички мотивисани прогони противника показују распад америчког система

© AP Photo / Alex BrandonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп цитирао је руског лидера како би доказао да је „демократија у САД у опасности“ рекавши да „као да је неко чуо речи Владимира Путина који је казао да су политички мотивисани прогони противника показују распад америчког система који више не може да се претвара да је предводник демократије“.
„Чак и Владимир Путин, јел неко чуо за Владимира Путина из Русије? Он је рекао за Бајдена, а ово је цитат: `Политички мотивисани прогони противника су веома добри за Русију јер то показује распад америчког система који више не може да се претвара да је предводник демократије. Ми говоримо о демократији, али цео свет гледа како се врши прогон политичких противника који ће га на крају разбити“, изјавио је Трамп на митингу у Њу Хемпширу.
Подсетимо, против Трампа је подигнута 91 оптужница које он назива „политички мотивисаним покушајима демократског естаблишмента да га спрече да се врати у Белу кућу“.
Према најтежој оптужници, Трампу прето 20 година затвора иако ако се све оптужнице узму заједно, њему прети нешто више од укупно 700 година затворске казне.
Амерички врховни суд у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 11.12.2023
СВЕТ
Специјални тужилац тражи да Врховни суд одлучи да ли Трамп има право на имунитет на кривично гоњење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала