- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовељић солидан на Европском првенству у Загребу

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONДејан Јовељић
Дејан Јовељић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Дејан Јовељић, бивши нападач Црвене звезде, који се осим са лоптом у ногама, одлично сналази са шаховским фигурама у руци, учествовао је у Загребу на Европском првенству. Он је остварио солидан учинак освојивши шест бодова у тринаест одиграних партија.
Нападач Лос Анђелес Галаксија открио је да му је сан да једног дана одмери снаге са велемајстором Магнусом Карлсеном.
„Још нисам имао ту прилику. Надам се да ћемо се упознати и да ћемо одиграти партију, иако то не би имало никаквог смисла (смех). Али, сигурно је да се не бих осрамотио. Иначе, сплетом околности Карлсен је био у Лос Анђелесу, ја сам тренирао са Галаксијем, а два пријатеља су успела да се сликају са њим. Био сам мало љубоморан“, рекао је за хрватске медије Јовељић.
Иако и даље нема звање шаховског мајстора, одиграо је девет стандарних, а потребно му је барем 27, како би добио титулу мајсторског кандидата, Јовељић је спреман да се усавршава и да напредује у сваком смислу.
На питање домаћина из Хрватске како коментарише изјаву славног шахисте Ханса Нимана, који је рекао да су шахисти лудаци, али да то вешто крију, Јовељић је одговорио:
„Нисам имао прилику да доивим то. Сви шахисти које познајем су сјајни, врхунски момци. Ваљда ни ја нисам лудак... Генијалац? Никада нисам мерио IQ, али се слажем да је права реткост да се фудбалер бави шахом и да слаже Рубикове коцке. Шах ме је заинтригирао током короне и карантина, раније сам имао мононуклеозу и провео сам шест месеци у кревету. Имао сам пуно време и тако сам почео да играм шах и да слажем Рубикову коцку. Лични рекорд ми је 38 секунди, али брзо досади. Људима је то као 'вау', а уствари се све води на неколико шаблона“, рекао је повремени српски репрезентативац за хрватске медије,
Коста Недељковић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
СПОРТ
Звезда мисли на будућност – Коста за пунолетство добио најлепши поклон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала