- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда мисли на будућност – Коста за пунолетство добио најлепши поклон

© Фото : ФК Црвена звездаКоста Недељковић
Коста Недељковић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Пратите нас
Црвена звезда продужила је уговор са младим и талентованим десним беком Костом Недељковићем. У суботу је прославио пунолество и одувао 18. свећицу, а као најлепши поклон стигао је продужетак сарадње до 2027. године.
Чињеница је да Црвена звезда, као и Партизан и репрезентација Србије у последњих неколико година муку мучи са десним бековима, а Коста Недељковић се ове сезоне одличним и зрелим партијама профилисао као дугорочно речење на дефицитарној позицији.
Трудом и квалитетом успео је да се избори за место у стартних 11 код Барака Бахара и почео је да стиче драгоцено искуство у окршају са највећим европским тимовима, попут Манчестер ситија и Лајпцига.
Одличне партије нису прошле незапажено код челника српског шампиона, који је решио да продужи уговор Кости Недељковићу са јануара 2026. године, до јуна 2027. године.
„Поносам сам због продужетка уговора и захвалио бих се управи клуба, као и тренеру на указаном поверењу. Надам се да им то односом према раду, али и играма на терену враћам. Сигурно је да сам много зрелији играч и и човек у односу на јул када сам претходни пут потписивао уговор са Звездом. Много сам напредовао и захвалност томе дугујем старијим саиграчима из првог тима, који су ме одлично прихватили. Верујем у себе још више услед искуства играња за први тим, и у Лиги шампина. На терену без страха и увек борба за Звезду“, рекао је за ТВ Црвена звезда Коста.
Нје прошао све млађе категорије црвено-белих са Маракане, док је прошле сезоне пролећни део провео на позајмици у Графичару. После тога прикључио се „А“ тиму Звезде на припремама на Златибору и брзо је до изражаја дошао његов квалитет.
Изборио се да буде међу 18, затим међу 11 и сада је први избор Израелца Бахара на месту десног бека.
Коста је Звездино дете, осећа клуб на прави начин и показао је лојалност и храброст, јер је умео да игра и са разбијеном главом и да се бори за вољени клуб. У суботу је против Спартака у Суботици у тријумфу резултатом 4:1 асистирао код првог гола Јовану Мијатовићу.
У Суперлиги је практично од почетка сезоне незаменљвив, а да је Недељковић на добром путу, потврђује и то што га је Бахар „бацао у ватру“ од првог минута на последње две утакмице групне фазе Лиге шампиона са Јанг Бојсом (2:0) и Манчестер ситијем (2:3).
Синиша Михајловић - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
СПОРТ
Италија није заборавила „српску Божију левицу“ – Торино и Сампдорија победили за Миху
Јован Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 16.12.2023
СПОРТ
Мијатовићев хет-трик за покер Звезде у Суботици и загревање за Партизан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала