- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Директорка ММФ-а оценила колико ће Украјина издржати без западне помоћи

© AFP 2023Аранжман предвиђа и подизање раста, конкурентности и стварања здравог економског амбијента
Аранжман предвиђа и подизање раста, конкурентности и стварања здравог економског амбијента - Sputnik Србија, 1920, 18.12.2023
Пратите нас
Украјина ће без финансијске помоћи Запада опстати око два месеца, изјавила је директор-налогодавац Међународног девизног фонда Кристалина Георгијева у интервјуу „Фајненшел тајмса“.
Георгијева је апеловала на западне земље да хитно доставе Украјини „десетине милијарди долара“ да би се избегла претња по њену економију.
Она је додала да даље кашњење са издвајањем помоћи Украјини може да примора кијевске власти да се врате „политици дестабилизације као што је штампање новца“.

„Важно је да овај период не потраје, јер би то онда представљало велики притисак за Украјину и морала би да се некако адаптира на ситуацију у време када је земља очекивала побољшање економских перспектива“, пожалила се Георгијева.

Кијев се у последње време суочио са значајним смањењем помоћи од западних земаља. Бела кућа је упозорила да је остало неколико недеља након чега ће могућности бити исцрпљене, а гаранција за даљу подршку нема. Поред тога, Мађарска је блокирала усаглашавање вишегодишњег буџета Европске уније у висини од 66 милијарди евра, који укључује 50 милијарди за Кијев.
Боевая стрельба экипажей модернизированного танка Т-62 на полигоне в Запорожской области  - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
Специјална операција у Украјини
Западни медији: Зашто Украјина тражи додатну помоћ ако побеђује?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала