- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амбасадор Финске у Москви позван у Министарство спољних послова Русије

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Амбасадор Финске у Москви Анти Хелантера позван је у руско Министарство спољних послова у вези са одобрењем владе те земље за склапање споразума о сарадњи у области одбране са Сједињеним Америчким Државама; Русија ће одговорити на повећавање војног потенцијала НАТО-а на својој граници, саопштила је портпарол руског Министарства Марија Захарова.
„С тим у вези, 19. децембра у Министарство спољних послова Русије позван је амбасадор Финске у Москви, коме је речено да руска страна неће оставити без одговора повећавање војног потенцијала НАТО-а на нашој граници, које угрожава безбедност Руске Федерације и предузеће неопходне мере за супротстављање агресивним одлукама Финске и њених савезника у НАТО-у“, наводи се у коментару Захарове објављеном на сајту Министарства.
Она је приметила да одредбе споразума не садрже никаква ограничења у погледу врста распоређеног наоружања које може укључивати и нуклеарно оружје.
„Одговорност за претварање зоне добросуседства у овом региону у зону могуће конфронтације је у потпуности на актуелним финским властима“, истакла је Захарова.
Раније је објављено да су Вашингтон и Хелсинки потписали споразум о јачању одбрамбене сарадње, чији је циљ повећање војне кооперације и повећање ефикасности НАТО-а.
Руска авијација у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 17.12.2023
РУСИЈА
Русија формира Лењинградски војни округ, на граници са Финском
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала