Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Гренел: Немачка подржава фашисту Куртија, бира погрешну страну историје

© AP Photo / Michael ProbstНемачка застава испред Рајхстага
Немачка застава испред Рајхстага - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Пратите нас
Бивши изасланик Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Ричард Гренел оптужио је данас Немачку да је "стала на погрешну страну историје" нудећи подршку премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију.
Гренел је овако реаговао на објаву амбасадора Немачке у Приштини Јорна Родеа на платформи X, у којој је обавестио да је државни секретар немачког министарства одбране Сиемтје Мелер посетила КиМ и да је имала састанак са Куртијем и председницом привремених институција Вјосом Османи.
„Аљбин Курти је одбацио сваку идеју коју је Запад изнео. Нажалост, Влада Немачке није прихватила решења за која су се Тачи и Вучић договорили да спроведу. Немци су на погрешној страни историје: подржавају фашисту Куртија. Све земље на свету осудиле су Куртија за изазивање насиља - осим Немачке. Републиканци и демократе се ретко слажу... али су сагласни да је Курти проблем", написао је Гренел.
Роде је у својој објави известио о краткој једнодневној посети Приштини државног секретара у Савезном министарству одбране Немачке, Сиемтје Мелер, која је, како је навео, „разговарала са највишим приштинским званичницима, премијером и председницом, а уједно је и посетила штаб Кфора, где се састала са представницима ове мисије НАТО-а“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала