- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Запад има огромну жељу да се у Србији и на Балкану догоди Мајдан

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 20.12.2023
Пратите нас
Запад има огромну жељу да се у Србији и на Балкану спроведе Мајдан, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментаришући ситуацију у Србији после избора.
Последњих година у Србији, али и шире гледано, на Балкану, спроводе се "Мајдан" сценарији у циљу наметања воље Запада, рекла је она.
"Сви ти наводни митинзи, нису никакви митинзи него просто извођење људи на улице како би се остварили циљеви који нису у складу са демократским процесима и и циљу промовисања западних интереса уз помоћ антиуставних средстава који противрече унутрашњим законима. Све то говори о томе да Запад има огромну жељу да се на Балкану спроведе Мајдан, а чему то води најбоље је видети на примеру Украјине, као на модел како не треба да ради ни народ ни држава", рекла је Захарова на брифингу за новинаре.
Како је рекла, народ Србије ће све решити сам.

"Срби ће све решити сами, јер они виде докле је Запад довео Украјину и многе друге земље и одлично памте шта је Запад радио самој Србији и другим балканским државама. Било који народ било које земље треба да штити свој суверенитет на свим нивоима и то треба да буде део става грађанског друштва - заштита суверенитета и националних интереса."

Она је подсетила и да су представници Русије учествовали као посматрачи на изборима у Србији 17. децембра и да су констатовали да су бирачи изразили своју вољу у складу са законом и међународним стандардима.
Према њеним речима, СНС је освојио готово 130 места у српском парламенту, а СПС, коалициони партнер, још 18 и то, како је рекла, "говори само за себе".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала