- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Млазна струја са Исланда доноси у Србију кишу са вулканским честицама

© Sputnik / Лола ЂорђевићПрљава киша у Београду
Прљава киша у Београду - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Метеоролог Иван Ристић изјавио је да ће дим који је проузрокован ерупцијом вулкана на Исланду стићи и до Србије. Како је истакао, наше подручје биће у посебном проблему, јер ћемо при дну имати смог, а у ваздуху честице вулканског дима.
Вулкан који је еруптирао на Исланду може направити прави хаос на небу изнад Европе. Због отровних честица и дима који се јавља због ерупције може доћи до обустављања и блокаде авио-саобраћаја. У зависности од јачине експлозије зависи и густина дима.
Према речима појединих стручњака, дим који је кренуо са Исланда, ношен северозападним ветром креће се ка Пољској и Немачкој, након чега ће наставити пут Русије.
Ипак, метеоролог Иван Ристић напомиње да ће облаци и киша, који су најављени за петак на простору Балкана, носити са собом вулканске честице.
„У петак, 22. децембра млазна струја повезаће Балкан и Исланд, облаци ће садржати поред кише и снега и вулканске честице, али на то смо већ навикли јер смо имали пуно налета песка из Сахаре”, најавио је метеоролог Иван Ристић на друштвеним мрежама.
Погледајте и:
Временска прогноза - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
ДРУШТВО
Време данас: Температура до 11 степени, увече наоблачење с кишом и снегом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала