- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Време данас: Температура до 11 степени, увече наоблачење с кишом и снегом

© Sputnik / Спутњик СрбијаВременска прогноза
Временска прогноза - Sputnik Србија, 1920, 21.12.2023
Пратите нас
Временска прогноза за четвртак, 21. децембар 2023.

Време у Србији

У Србији у првом делу дана умерено до потпуно облачно, на југу и југозападу земље са слабом кишом, а у брдско-планинским пределима са слабим снегом.
Пре подне у Војводини, а током дана и у осталим крајевима, доћи ће до краткотрајног разведравања. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије јак, западни и северозападни, по подне у слабљењу и скретању на јужни и југоисточни.
Најнижа температура од -3 до 5 степени, а највиша од 4 до 11 степени. Увече и током ноћи са севера стиже ново наоблачење с кишом, на планинама са снегом, а југозападни ветар ће бити у појачању.

Време у Београду

У Београду ујутро и делом преподнева умерено до потпуно облачно, али суво. У току дана доћи ће до краткотрајног разведравања.
Ветар слаб до умерен западни и северозападни, по подне у скретању на јужни и југоисточни. Најнижа температура око 3 степена, највиша око 10 степени.
Увече стиже ново наоблачење, а у другом делу ноћи повремено киша уз скретање ветра на југозападни.

Време наредних дана

Према прогнози за наредних седам дана, у петак и суботу ће бити претежно облачно и ветровито, најпре уз умерен и јак западни и југозападни ветар, који ће у суботу бити у скретању на јак северозападни, у Војводини, источној Србији и на планинама са ударима олујне јачине.
У нижим пределима ће претежно падати киша, а на планинама снег, који се само у ноћним и јутарњим сатима очекује понегде и у нижим и брдским пределима (углавном на југозападу, југу и истоку Србије уз локално мањи снежни покривач). У недељу ујутро престанак падавина, па ће затим до краја периода поново бити топлије и суво уз умерену облачност и повремене сунчане периоде.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала