- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Столтенберг признао: Руску одбрану у Украјини тешко пробити

© AP Photo / Stian Lysberg SolumГенерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 22.12.2023
Пратите нас
Русија је током специјалне војне операције у Украјини успела да створи веома добру линију одбране коју је тешко пробити, изјавио је генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг.
Он је истакао да је ситуација на бојном пољу заиста сложена, као и да се линија фронта последњих недеља није много променила.
„Руске снаге су имале времена да се добро утврде, успеле су да се добро покажу, изградивши добро припремљене одбрамбене линије са огромним минским пољима, рововима и блокадама за главне борбене тенкове“, признао је генерални секретар у интервјуу немачкој агенцији ДПА.
Према његовим речима, те одбрамбене линије је тешко пробити, посебно без ваздухопловних снага које могу да подрже те операције.
Веома се опрезно односим према томе да се седећи у Бриселу суди о онима који доносе тешке одлуке на бојном пољу, поручио је Столтенберг.
Претходно је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов изјавио да украјинска војска непрекидно трпи поразе и да јој руске снаге не дозвољавају да напредује. Он је додао да је за последњих пола године противник изгубио око 160 хиљада војника.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала