Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Несторовић: Нећемо у коалицију ни са ким, долази време када ће морати да нас слушају /фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићБранимир Несторовић
Бранимир Несторовић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2023
Пратите нас
Носилац листе „Ми, глас из народа“ Бранимир Несторовић изјавио је да је та листа донела одлуку да неће у коалицију ни са ким, да никог неће подржати и да неће правити компромисе.
„Сачекаћемо коначне резултате избора у Београду. Сада смо препознатљиви и, уколико би се поновили, добили бисмо још већу подршку“, рекао је Несторовић на ванредној конференцији за новинаре и поручио:
„Долази време када ће морати да нас слушају, а то значи да ће морати да слушају народ Србије“.
Поводом навода да од њихове одлуке о пружању подршке другим странкама зависи судбина Београда, Несторовић је казао да листа не прихвата ту одговорност.
Несторовић је подсетио на први неформални састанак представника тог покрета који је, како је навео, био одржан у његовој ординацији 11. фебруара. Та састанак ће остати забележен у историји политичког живота Србије, истакао је Несторовић.
Тада је, навео је Несторовић, главна тачка била да се не спроведе француско-немачки план.
„Сложили смо се да не можемо ићи у коалицији са прозападном опозицијом, зато што она није опозиција власти него опозиција народу. Свако ко се залаже за признавање Косова је опозиција Србији, а не власти“, казао је Несторовић.
Тада су се, додао је, сложили и да неће ићи у коалицију са Српском напредном странком.
„Да смо хтели, могли смо да се учланимо, да добијемо лепе каријере, лепе понуде“, рекао је Несторовић.
Несторовић се осврнуо и на, како је навео, хајку на Србе из Републике Српске након гласања, називајући је срамотном.
„Њен циљ је да се направи нова подела између Срба. Ми то жестоко осуђујемо и борићемо се против тога“, истакао је Несторовић.

„Српски бренд су слобода и независност“

Присутнима се обратио Александар Павић, један од оснивача листе „Ми, глас из народа“, који је рекао да нико никада није направљен тако што су га странци правили.
„Српски бренд су слобода и независност. Дрина је вештачка граница, а Србија и Српска су једно. Срби из РС су интегрални део српства, а исто важи и за Србе из Црне Горе“, рекао је Павић.
Члан покрета Бранко Павловић је рекао да је њихова листа изразито против подела и да је једина подела која треба да постоји она око питања Косова и Метохије — на оне који не дају територијални интегритет и суверенитет Србије и на оне који би да се одрекну КиМ.
Павловић је честитао СНС на изборном резултату, захвалио грађанима на подршци покрету „Ми, глас из народа“ и истакао да су скромном кампањом постигли изузетан успех.
На крају конференције, новинарима је подељено саопштење листе „Ми, глас из народа“ у којем се, између осталог наводи да та листа „уочава покушаје мешања илу увлачења страног, односно западног фактора у наш изборни систем“.
„С обзиром да се Ми, глас из народа залаже за деколонизацију ресуверенизацију Србије, наш приниципијелни став је да се противимо сваком мешању или страном посредовању на нашој политичкој сцени“, стоји у саопштењу.
Што се тиче града Београда, уколико формирање локалних власти буде зависило од те листе, избори ће бити поновљени, додаје се у саопштењу.
Којим ће путем Србија кренути после избора погледајте у емисији „Свет а Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала