- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лукашенко: Зеленски почиње да схвата који је једини начин за решавање сукоба у Украјини

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски почео је да схвата да је политички начин решавања сукоба у Украјини једини, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко.
„Сматрам да је једина шанса (да се нађе политичко решење ситуације у Украјини у 2024. години) да се са њима (властима у Кијеву) ради блискије како би схватили да је то једина шанса. Ако је не искористе, биће то свеопшта пропаст“, рекао је Лукашенко новинарима.
Према његовим речима, сада то допире и до политичара.
„Војска увек врши притисак, војници виде шта се дешава. Притисак је веома велик. Ви сте сигурно на конференцији за новинаре Зеленског приметили да он почиње да схвата“, оценио је белоруски лидер.
Лукашенко је такође прокоментарисао изјаву шефа европске дипломатије Жозепа Бореља који је позвао чланице ЕУ да се спреме на дуготрајан сукоб са Русијом, нагласивши да ни Москви ни Минску није до новог сукоба са НАТО.
„Није нам до новог сукоба са Алијансом. Треба и овим постојећим да се позабавимо. Посебно сада, када се ситуација одвија повољно не само за нас, већ и за њих, како не би изгубили Украјину“, истакао је он.
Поред тога, Лукашенко је саопштио да је све руско тактичко нуклеарно оружје „на свом месту, у добром стању“, као и да се војници свакодневно обучавају.
Шта чека Украјину у наредним месецима погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала